BLOG YAZILARI
Binbir Faydası ile Bamya Tohumu
Bamyanın Faydaları
Bamya, içerdiği değerleri itibariyle vücuda faydası olan besinlerden. Bamya, zengin vitamin ve mineral içerikleri ve diyet lifleri ile beslenme planına mutlaka dahil edilmeli.
Bağırsak hareketlerinin düzenlenmesine de destek olan bamya bitkisi, A ve C vitaminleri açısından zengindir. Fakat; tüylü ve içerisindeki yapışkan dokusu nedeniyle pek çok kişi tarafından sevilmez. Ancak; doğru bir ayıklama ve pişirme tekniği ile bamyayı çok lezzetli şekilde tüketebilirsiniz. Bamyanın uç kısımlarını bıçakla yuvarlayarak kesin ve bamyayı pişirmeden önce limonlu suda bekletin. Bu, içerisindeki sümüksü sıvının kaybolmasına neden olacaktır. Bamya pişerken içerisinden çıkan tohumların ise ayrı bir faydası mevcut. Bu tohumlar toplanarak kurutulur ve aktarlardan alınabilir. Bal ve zeytinyağı ile karıştırılarak tüketilen bamya tohumları, vücudun bağışıklık seviyesini yükseltir.
Bamyayı kıymalı yemek olarak tüketebileceğiniz gibi çorbasını da yapabilirsiniz. Bir sonraki yazımızda bamya çorbası tarifine yer vereceğiz.