BLOG YAZILARI
Bir İtalyan klasiği: Gnocchi
Gnocchi
Dünyanın en zengin mutfaklarından biri olan İtalyan mutfağının en gözde yiyeceklerinden biri çeşit çeşit malzemelerle hazırlanan ve değişik şekillere bürünebilen makarnalardır.
Hamurunda bolca haşlanmış patatesin bulunduğu bir makarna ya da patates tadının hissedildiği içi boş bir mantı Gnocchi. Hamur tarifinde yer alan rendelenmiş muskat cevizi ona hoş bir aroma katarken ev yapımı domates sos lezzetini artırıyor. Anlayacağınız içinde yok yok...
İçindeki malzemelere rağmen dışarıda servis edilen bir yemek için fiyatı ortalamanın üstünde. Fakat Gnocchi’nin ana malzemeleri hemen herkesin evinde bulunan un, patates, domates gibi temel yiyecekler. Yani kendi evinizde İtalyan mutfağının en gözde yemeği Gnochhi’yi tıpkı bir italyan gibi yapabilirsiniz desek yanlış olmaz.
Gnocchi’yi makarnadan ayıran noktası içinde bolca patates bulunması ve her çeşit sosla yapılabiliyor olması. Bu sebeptendir ki kimsenin gnocchi tarifi bir diğerine benzemez. Biraz zahmetli olan Gnocchi’yi bir tabağa koyup yediğinizde zahmete değdiğini anlayacaksınız çünkü bir tabak Gnochhi 2 kişiyi doyuracak güçte!