BLOG YAZILARI
Bir Şifa Dağıtıcısı Olarak Hurmanın Faydaları
hurma şifa
İçeriğindeki zengin, faydalı bileşenler sayesinde yararlı besinler arasında yerini alan hurma, sıklıkla Ramazan ayında tüketilse de her daim soframızda yerini almalı.
Tükettiğimiz diğer meyvelerde bulunmayan bir aminoasit çeşitliliğine sahip olan hurma, potasyum, fosfor, magnezyum, kalsiyum, sodyum, demir, çinko, bakır ve selenyum gibi birçok minerali barındırıyor. En keyifli tarafı da tüm bu faydalarının yanında tatlı isteğini gideriyor olması. Diyet yapanlar ya da iftarı hafif bir tatlı ile kapatmak isteyenler için hurmayı cevizle birlikte tüketebilir ya da iki hurma arasında süreceğiniz süt kaymağı ile lezzetli ve küçük porsiyonlarda tatlılar elde edebilirsiniz. Böylece hurma sayesinde hem kilo kontrolünüzü sağlar hem de kan şekerinizi düzenleyebilirsiniz. Diyet lifleri bakımından da zengin olan hurma, midede tokluk hissi de yaratır.
Yapılan araştırmalar, hurmanın bağışıklığı desteklemeye yardımcı olduğu görüşünü ortaya koyuyor. Bir diğer bilinen faydası da kabızlığı giderici bir etkiye sahip olması. Kabızlık sorunu çekenler için kuru kayısı ve hurma iyi bir kombinasyon olacaktır.