BLOG YAZILARI
Brüksel Lahanası Nasıl Pişirilir?
Brüksel Lahanası
Faydalarını saymakla bitiremeyeceğimiz Brüksel lahanasını seven kadar sevmeyen de çok. Ancak doğru bir teknikle bu sebzeyi lezzetlendirmek ve seveceğiniz şekilde pişirmek mümkün.
İlk pişirme tavsiyemiz buharda olacaktır. Hem vitaminini kaybetmemesi hem de düşük kalori için Brüksel lahanasını buharda pişirip zeytinyağı, sarımsak, kırmızı toz biber ve limonla soslayarak daha leziz bir hale getirebilirsiniz. Buharda pişmiş lahanalarınızın üzerine dilerseniz sarımsaklı yoğurt da ilave edin. Bir sonraki pişirme şeklimiz standart bir tencere yemeği. Lahana yapraklarının acısının yemeğe karışmasını engellemek istiyorsanız, sert köklerini kesin ve lahanaları sirkeli suda bir müddet bekletin. Soğan, bol domates ve zeytinyağında ikiye ayırdığınız lahanalarınızı pişirin. Hiç su eklemeden, kendi suyuyla pişirdiğinizde daha da lezzetli olacaktır.
Brüksel lahanasından mücver nasıl yapılır?
İşte hem sağlıklı, hem de çok lezzetli bir seçenek. Mücver için gerekli tüm malzemeleri kullanın. Dereotu, un, yumurta, soğan, yağ ve baharatlar. Kabak yerine haşlayıp ince ince doğradığınız Brüksel lahanalarını ekleyin ve fırında pişirin. Şimdiden afiyet olsun.