BLOG YAZISI

Bu Püf Noktaları Mutfakta Hayat Kurtarıyor

Püf Noktaları

bu-puf-noktalari-mutfakta-hayat-kurtariyor
dummy image

Hem yemeklerinizi daha leziz hale getirmek hem de mutfakta daha pratik yöntemlerle yemek yapmak istiyorsanız, belki de ihtiyacınız olan şey birkaç püf noktasıdır.

Yumurta kabukları dert olmasın

Yumurtalarınızı haşlarken suyun içerisinde bir dilim limon veya bir çay kaşığı kabartma tozunu suyun içerisine ekleyin.

Sebzeli börekler için

Böreğinizi ıspanak, pazı, pırasa gibi sebzelerle yapacaksanız sulanmasını önlemenin bir yolu var. Malzemelerinizi hamur ya da yufkanın içerisine koymadan önce biraz unlayın.

Ekmekleriniz parçalanmasın

Bunun için tek yapmanız gereken; ekmeği ters çevirerek kesmeniz. Denemelisiniz.

Pişmiş patateslere buz banyosu

Haşlanmış patatesleri soymayı sevmiyoruz. O zaman 3-5 dakika kadar buzlu suda bekletiyoruz. Kabukları kolayca ayrılıyor.

Balıklar ızgaraya yapışmasın

Hem balıklarınız mangala yapışmasın hem de lezzeti artsın istiyorsanız balığın altına limon dilimleri dizebilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK RESTORAN LİSTELERİ