BLOG YAZILARI
Bu Tarifi Mutlaka Deneyin: Limonlu Cheesecake
Cheesecake Tarifi
Cheesecake, krem peynir, krema, tereyağı ve bisküvi kırıntıları ile hazırlanan bir çeşit pasta. Ama böyle deyince eksik kalıyor biliyoruz. O, tatlı ve ekşinin en güzel buluşması, kahvelerin en leziz eşlikçisi. Yapımı zor gibi görünse de birkaç farklı ipucu ile şahane bir limonlu cheesecake yapabilirsiniz. İşte tarifimiz:
Malzemeler
110 gr yulaflı bisküvi
50 gr tereyağı
25 gr esmer şeker
350 gr mascarpone peyniri
75 gr pudra şeker
1 limonun kabuğu
2-3 limonun suyu
Hazırlanışı
Yulaflı bisküvileri buzdolabı poşetinin içine doldurup ağzını kapatın. Merdane ile üzerinden geçerek bisküvileri ufalayın. Tereyağını kaynamayacak şekilde eritin. Şekeri ekleyip karıştırın. Hafifçe ılınmış olan tereyağına ufalanmış bisküvileri ilave edip karıştırın.
20 cm çapında kelepçeli kek kalıbının tabanına yağlı kağıt yerleştirin. Tereyağlı bisküviyi kalıbın içine düzgün bir tabaka şeklinde yayın. Buzdolabında 2 saat bekletin.
Mascarpone peyniri, pudra şeker ve limon suyunu iyice karıştırıp soğumuş olan bisküvi tabanının üzerine yayın. Buzdolabında bir gece boyunca bekletin. Üzerine rendelenmiş limon kabuğu serpip servis yapın.
Not: Mascarpone peyniri yerine 450 gr suyu iyice süzülmüş labne peyniri de kullanabilirsiniz.
Cheesecake’in birçok yapılış şekli vardır. Taban ve kremanın fırında birlikte pişirildiği, sadece kremanın ocakta tencere içinde pişirildiği veya tarifini verdiğimiz gibi her iki katın da pişirilmediği cheesecake’ler yapmak mümkün. Şimdiden afiyet olsun.