BLOG YAZILARI
Çeşit Çeşit Çikolata ve Şekerlemeleriyle Ünlü Dükkânlar
Şeker Bayramı
Bayramda evde şekerler, çikolatalar bolca bulunur. Misafirliğe ise eli boş gidilmez. İşte İstanbul’da şekerlemelerin en iyilerini bulabileceğiniz mekânların listesi;
Ali Muhittin Hacı Bekir
1777’den günümüze lokum, akide şekeri, badem ezmesi gibi lezzetleri önce Osmanlı sarayına, ardından dünyaya tanıtan şekerlemeci. Türkiye’nin en eski özel kuruluşu. Önünüzde keserek paketlenen cevizli lokum enfes, fıstıklı ve çikolatalı helvaları çok iyi.
Bakırkazan
Geçmişi 1930’lu yıllara, Mardin’e uzanıyor. Butik üretim yapan Bakırkazan’ın Behlül adlı Antep fıstıklı, ince uzun lokumlarını denemeyi ihmal etmeyin.
Bebek Badem Ezmesi
İstanbul’da badem ezmesi denildiği zaman akla ilk gelen mekân. Beşiktaş’ta bulunuyor.
Cemilzade
Mekân Kadıköy’de. Özel reçetelerle hazırladıkları badem ve fıstık ezmesi 134 yıldır aynı lezzetini koruyor.
Mabel Çikolata
1947’den beri hayatımızda. Fransızca ‘güzelim’ anlamına geliyor Mabel. Markanın simgesi haline gelen ‘Arap Kızı’ görseli bir klasik. Antep fıstıklı çikolatası en çok tercih edilen ürünü.
Şekerci Cafer Erol
1807’den beri şeker ve tatlı imalatı yapan Cafer Erol, 1947 yılından beri tam bir Kadıköy klasiği. Rengarenk akide şekerleri, lokumları, ezmeleri, spesiyal marzipanları, hamurlu ve sütlü tatlıları ile sadece özel günlerde değil, her gün hatırlanacak bir işletme.
Üç Yıldız Şekerleme
Türünün son örneklerinden. Bakır kazanlarda bekletilen reçel çeşitleri, kaşık tatlısı, eski lezzette drajeler. Sahibi Feridun Bey ile birkaç kelimelik sohbet bile insanı zaman yolculuğuna çıkarıyor.