BLOG YAZILARI
Daha Leziz Bir Mercimek Çorbası İçin Püf Noktaları
mercimek çorbası
Mutfaklarımızda çok tercih edilen, besin değeri yüksek, içimi kolay mercimek çorbasını şöyle tam kıvamında yapmanın püf noktaları nelerdir, bir bakalım;
Çorbaların lezzetini belirleyen şeylerin başında kullanılan malzemelerin geldiğini biliyor muydunuz? Tahta kaşık ve çelik tencere mercimek çorbası için ilk seçiminiz olsun.
Mercimeği haşladığınız suyu süzdükten sonra et suyunda bir taşım daha kaynatırsanız et suyunun lezzeti ile mercimekler harmanlanmış olur. Aynı zamanda mercimekleri pişirdiğiniz et suyunun içerisine rendelenmiş soğan, havuç, patates ve baharatları eklemeyi ihmal etmeyin. Baharat olarak kimyon, karabiber ve naneyi tercih edebilirsiniz. Pürüzsüz bir görünüm elde etmek istiyorsanız çorbanızı blendırdan mutlaka geçirin. Gelelim son dokunuşa. Hazır olan mercimek çorbanızın üzerine kızdırdığınız tereyağ ve kırmızı pul biberi ilave edin. İsteğe göre limon sıkabilirsiniz.
Mercimek çorbanız fazla tuzlu olursa içerisine bir adet çiğ patates ilave ederek tuzundan arındırabilir ya da fazla yağlı olursa bir adet marul yaprağı ilave ederek fazla yağını çekmeyi sağlayabilirsiniz.