BLOG YAZILARI

Doğadan gelen lezzetler: Adaçayı ve lavanta ile yemek tarifleri

Yepyeni tarifler, yepyeni lezzetler...

dogadan-gelen-lezzetler-adacayi-ve-lavanta-ile-yemek-tarifleri

Şifalı bitkiler, hem sağlık açısından faydalıdır hem de yemeklere benzersiz tatlar ve aromalar katarlar. Adaçayı ve lavanta gibi popüler şifalı bitkilerle yaratıcı yemek tarifleri denemek, hem damak zevkinizi hem de sağlığınızı zenginleştirebilir. İşte size adaçayı ve lavanta ile hazırlanan lezzetli tarifler:

1. Adaçayı ve Limonlu Tavuk:

Malzemeler:

- Tavuk göğsü

- Adaçayı yaprakları

- Limon dilimleri

- Zeytinyağı

- Tuz ve karabiber

Yapılışı:

1. Tavuk göğsünü tuz, karabiber ve zeytinyağıyla marine edin.

2. Izgarada veya tavada tavuğu pişirirken adaçayı yaprakları ekleyin.

3. Tavuk piştikten sonra üzerine taze sıkılmış limon suyu ve limon dilimleri ekleyin.

2. Lavantalı Tatlı Patates Püresi:

Malzemeler:

- Tatlı patates

- Lavanta çiçekleri

- Zeytinyağı

- Tuz ve baharatlar

Yapılışı:

1. Tatlı patatesleri haşlayıp püre haline getirin.

2. Lavanta çiçeklerini hafifçe dövün ve püreye karıştırın.

3. Zeytinyağı, tuz ve damak zevkinize göre baharatlar ekleyerek karıştırın.

3. Lavantalı Limonlu Kek:

Malzemeler:

- Un

- Toz şeker

- Yumurta

- Limon kabuğu rendesi

- Lavanta çiçekleri

- Süt

- Tuz

Yapılışı:

1. Kek malzemelerini karıştırarak homojen bir hamur elde edin.

2. Hamura limon kabuğu rendesi ve lavanta çiçekleri ekleyin.

3. Kek kalıbında pişirip soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.