BLOG YAZILARI
Dondurma Güzeli: Maraş Dondurması
Maraş Dondurması
Maraş dövme dondurmasının diğer dondurmalardan ayıran en önemli özellik keçi sütünden yapılıyor olması. Maraş yöresinin coğrafyasına özgü kekik, keven, sümbül ve çiğdem gibi bitkilerle beslenen keçilerin aromasına sahip sütleri ve Ahir dağında bahar mevsimiyle beraber yeşeren yabani orkide çiçeklerinin yumru köklerinden elde edilen salep bir araya getirilir. Usta ellerde şekillenir ve bu ülkenin en ünlü dondurması çıkar ortaya.
Maraş Dondurması, kendine özgü hoş ve yumuşak lezzeti, çiğnenebilen formu, homojen parlak beyaz rengi, hızlı erimeye karşı dayanıklı olması ve düşük sıcaklıkta tadını uzun süre muhafaza etmesi gibi özellikleriyle diğer dondurmalardan ayrışır. Özellikle de yumuşak lezzetli dondurma sevenlerin ilk tercihidir. Sadece keçi sütü, salep ve şekerin bir araya getirilerek üretildiği Maraş Dondurması, kesilerek yenilmesiyle de ünlüdür.