BLOG YAZILARI
Dondurmaları Dillere Destan Gurme Dondurmacılar
Gurme Dondurmacılar
Dondurmalarının reçeteleri kendilerine ait. Kullandıkları malzemeler ve yapım yöntemleri doğal. Kimi neredeyse tarihi kimi ise yepyeni olmasına rağmen ciddi bir hayran kitlesine sahip. Gelin kentin kendine has dondurmalarıyla ünlü dondurmacılarına bir bakalım.
Yasemin & Tuncel Gelateria
Artizanal dondurmanın İstanbul’daki adreslerinden biri olan Yasemin & Tuncel, Göktürk’te bulunuyor. Burada her şey bir sanat eseri yaratır gibi özenle hazırlanıyor. Mevsimine göre taze meyvelerin kullanıldığı dondurmaların reçeteleri kendilerine ait. Fındık, bitter çikolata, armut, ahududu, muz, tahin-pekmez gibi onlarca çeşit dondurmaları var.
Dondurmacci
Antalya’nın portakalı, Datça’nın bademi, Antep’in fıstığı, Çeşme’nin sakızı, Bodrum’un mandalinası, Bursa’nın şeftalisi… Gurme dondurmacıların en iyi adreslerinden biri olan Dondurmacci’de daima yerel malzemeler tercih ediliyor. Tamamen doğal malzemeleri en son teknoloji ile donatılmış üretimhanelerinde işleyerek nefis dondurmalar hazırlıyorlar. Diyabet hastalarına, veganlara ve diyet yapanlara özel dondurma çeşitleri de bulunuyor.
Girandola Gelato
100’ün üzerinde farklı dondurma reçetesi bulunan Girandola Gelato, dondurmalarında taze mevsim meyveleri kullanmayı tercih ediyor. Dondurmanın yanı sıra sorbe çeşitleri de bulunuyor. Tiramisu, çikolata sorbe, kazandibi, Bodrum mandalina, süt-ayva, tarçın-elma en çok sevilen çeşitleri arasında yer alıyor.
Baylan Pastanesi
Butik bir dondurmacı olmasa da Baylan’ın dondurması efsanedir. İstanbul’un en eski pastanelerinden Baylan, kent tarihinde çok özel bir yere de sahiptir. Çikolatalı, Antep fıstıklı, karamelli, limonlu, çilekli, vanilyalı, bal-bademli ve kaymaklı dondurma çeşitleri bulunuyor.
Ali Usta
Moda’nın lezzet noktalarından biri olan Ali Usta’da her gün 50 çeşit dondurma hazırlanıyor. Mevsim meyveleri kullandıkları dondurmalarının yapım yöntemleri de katkısız ve doğal.
Roma Dondurmacısı
Yeşilköy’ün semt dondurmacısı olan Roma Dondurmacısı, İstanbul’un en eski dondurmacılarından biri. Her gün 20’ye yakın dondurma çeşidini mevsim meyveleri ve doğal malzemeleri kullanarak hazırlıyorlar. Karadut, limon ve güllü lokumlu dondurma buranın en çok sevilen dondurmacılarının başında geliyor.