BLOG YAZILARI
Düdüklü Tencere Nasıl Kullanılır?
püf noktaları
Yemeklerin besin değerini içine hapsetmesini sağlayan ve pişirme süresini kısaltan düdüklü tencereyi kullanmanın püf noktaları:
• İlk olarak düdüklü tencereyi tamamen doldurmamanız gerektiğini söyleyelim. Hava çıkacak kadar boşluk mutlaka bırakmalısınız.
• İşte en çok karıştırılan şey: Düdüğü ilk olarak dik konuma getirin. Tabii; eğer eski tip bir düdüklü tencere kullanıyorsanız. Yeni tencerelerin çoğunda bu ayar otomatik olarak yapılıyor.
• Düdüğün çalmasını bekleyin ve çaldıktan 1 dakika sonra indirin. Burada süre tutmanızı öneririz. Düdüğü indirdikten sonra ocağın altını kısın ve sadece 5 dk. daha o şekilde pişirin.
• Kapağı açmak için düdüğü açın, ocağın altını kapatın ve havanın tamamen çıkmasını bekleyin. Yemek pişmiş bile olsa havanın çıkması için bir süre bekleyip kapağı öyle açın.
• Normal tencerede bakliyatları pişireceğiniz zaman bir gece önceden haşlamak ya da ıslatmak gerekirken düdüklü tencerede buna ihtiyaç yoktur. Dolayısıyla pişirme süresini buna göre ayarlayabilirsiniz.
• Yemeğin suyunu doğru ayarlamak da önemli. Az su koymak tencerenin dibinin tutmasına yol açarken, çok su koymak da düdüklü tencerenin içinde basıncın fazlalaşmasına yol açar. Yemeğinizin üzerine çıkacak kadar su koymanız yeterlidir.