BLOG YAZILARI
Ege Otlarını Layıkıyla Sunan Restoranlar
Ege Otları
İzmir’in Çeşme ve Urla ilçelerinde bulunan ve bu nefis otları, sebzeleri yemeklerinde kullanan restoranlar bakalım nereler ve neler hazırlıyorlar?
Üç yıl kadar önce Alaçatı Reisdere Köyü’nde Damla ve Emre Kolburan çiftinin tarihi bir taş evde açtığı Kolburano’s’un en ünlü yemeği, hamurunu bir gece önceden mayaladıkları, taş fırında pişirdikleri pizzaları. Bu mevsimde pizzalarında domates fesleğen sos yerine beşamel ve keçi peynirli bir sos kullanıyorlar. Üzerini ise sakız enginar ve çeşit çeşit otlarla süslüyorlar.
Urla Bağ Yolu’nda muhteşem bir doğayla iç içe konumlanan Urla Vino Locale’de odun fırınında pişirdikleri, doğal ve mevsimsel malzemelerle hazırlanan yemekler, aylık değişen menüler ve yerli üreticilerden alınan taze sebze ve meyveler, restoranın mutfağını oluşturuyor. Bugünlerde mutfaklarında sakız enginarı, çağla badem ve semizotlu yemekler hazırlıyorlar.
Urla ve yakın çevresinden temin ettikleri malzemeleri mutfağında kullanan Hiç Lokanta, 150 yıllık geçmişi olan bir binada hizmet veriyor. Atalık buğdaylardan yaptıkları ekmekleri, kahvaltıları ve sadece Anadolu şaraplarından oluşan kavları ile keyifli bir tadım atölyesi aynı zamanda. Menüleri bu mevsimde ağırlıklı olarak rezeneli, arapsaçı otlu, enginarlı ve sardalyeli.
Alaçatı merkezde Viento Otel’in bahçesinde 2018’de açılan Sota Alaçatı bu yıl konsept değiştirerek deniz kabukluları restoranına dönüştürülmüş. Bahar menülerinde bölgenin sebzeleri ve otları yer alıyor. Bebek enginar ile yaptıkları Roma usulü enginar kızartması ve ot salataları çok başarılı.