BLOG YAZILARI
Ekim Ayında Neler Yemeliyiz?
ekim sebzeleri
Rengarenk sebze ve meyvelerin tezgahları doldurduğu bahar aylarına nihayet eriştik. Sağlıklı beslenmenin; dengeli beslenmek ve mevsimine göre beslenmek olduğu gerçeğiyle birlikte bu aylarda neleri yememiz gerektiğine bir bakalım.
Mandalina, A ve C vitamini deposu olmasının yanı sıra bağışıklık sistemini güçlendirmek için birebir. Bu dönem için vazgeçilmez meyvemiz! Kanser riskini de azaltıyor.
Elma, kalp sağlığına faydasıyla bilinmesinin yanında cilde de çok iyi geliyor. Cildin taze ve güzel kalmasını istiyorsanız elma tüketmek için birebir bir ay! Verdiği tokluk hissiyle kilo kontrolünü de sağlıyor.
Bal kabağı, rengiyle bizi büyüleyen ama aynı zamanda neredeyse tüm hastalıklarla karşı bizi koruyan tatlısıyla, çorbasıyla tam bir kış ayı sebzesidir. İçerdiği C vitaminiyle kolojen üretimini artırır ve cildin daha genç görünmesine, A vitaminiyle göz sağlığına fayda sağlar. Potasyumla kan basıncını düzenler. En önemlisi de bağışıklık sistemimize katkısı! Süper sebze diye boşuna demiyorlar.
Geldik ıspanağa! Smoothielerin ve detox sularının vazgeçilmez sebzesi! Bu şekilde içerdiği mineral ve vitaminleri pişirilmediği için kaybetmemesi nedeniyle tercih sebebi.