BLOG YAZILARI
Elma, Armut, Şeftali ve Dana Eti. İşte Meksika Yemeği!
Meksika Mutfağı
Baharat ve acının mutfağı Meksika! Çeşitli sosları bol acı baharatlarıyla renkli bir yemek kültürüne sahip olan Meksika'nın en popüler yemeklerinin yanı sıra daha geleneksel bir yemekleri var; Esperanza.
Meksika yemekleri dendiğinde ilk akla gelen şüphesiz: Taco, Tortilla Ekmeği, Quesedilla, Nacho gibi artık Türkiye'deki restoran menülerinin atıştırmalık ya da ana yemek kısmında gördüğümüz yemekler. Fakat Esperanza'yı diğerlerinden ayıran bir özellik var ki bizim damak tadımızın biraz dışında kalıyor.
Elma, armut, şeftali, muz... Hayır bu bir tatlı değil bol tuzlu bir ana yemek! Bütün meyveler küçük parçalar halinde doğranıp bol tarçınla kavruluyor. Başka bir tencerede sarımsak ve bol baharatla harmanlanmış kıyma pişiriliyor. Kıyma piştikten hemen sonra meyveler kıymanın içine eklenip geniş bir tepside karıştırılıyor ve sofranın baş köşesine konuluyor.
Bu yemek çatal kaşıkla değil de közlenmiş biberler ile yeniyor. Biraz diri bırakarak közlenen çarliston biberlere kaşık şekli veriliyor. Tepsinin etrafında toplananlar biberleri kaşık gibi kullanarak ana yemeğe daldırıp afiyetle yiyor.