BLOG YAZILARI
Etkileyici Bir Tabak Hazırlamanın Püf Noktaları
Tabak Hazırlama Sanatı
Yemek, sadece midemizi değil, aynı zamanda estetik sunumlarla gözümüzü de doyurmalı. Yemeğiniz ne denli lezzetli olursa olsun sunumlarınız başarılı değilse göze hoş gözükmeyecek ve iştah kabartmayacaktır. İşte sizleri usta bir şef gibi yansıtacak tabak hazırlama sanatının ipuçları;
Tabak ve yemek boyutu
Bu ikisinin boyutunun birbiriyle uyumlu olmasına dikkat etmelisiniz. Yemeğiniz küçük, tabağınız çok büyük ise tabakta kalan boş yerler gözü rahatsız eder. Tabağı değiştirme şansınız yoksa garnitür ya da soslarla servis edebilirsiniz.
Minimalist bir görünüm için
Beyaz servis tabakları kullanabilirsiniz. Düz beyaz, köşeli servis takımları yemeğinizi ve renklerini daha göz alıcı şekilde gösterecek ve sade bir şıklığa imza atmanızı sağlayacaktır.
Soslarla boyamaya ne dersiniz?
Sosları küçük servis kâselerinde sunabilirsiniz. Ama aynı zamanda yemeğinizin üzerinden soslarla kimi şekiller yaparak geçmek size profesyonel bir şef havası katacaktır. Sosları fırçalarla boyayarak kullanmayı deneyin. Bunun için önce boş tabaklarda deneme yapmanızı öneririz.
Tabak derinliği önemli bir detay
Tabağınızın derinliğini servis edeceğiniz yemeğin cinsine, boyutuna ve ısısına göre seçmelisiniz. Soğuk servis edilecekler için yassı, sıcak servis edilecekler için ise derin tabaklar iyi bir tercih olacaktır.
Sürpriz görünümler yaratın
Bunun için yenilebilen dekor kullanabilirsiniz. Aynı zamanda standart yuvarlak servis tabakları yerine, son zamanlarda popüler olan asimetrik, dikdörtgen ya da parlak porselen tabakları tercih edebilirsiniz.