BLOG YAZILARI
Etli ve Bulgurlu Patlıcan Dolması
Patlıcan Dolması Tarifi
Türk mutfağının şüphesiz ki en sevilen sebzelerinden biri patlıcan. Hele bulgurla birleşip dolma yapıldıysa tadına doyum olmaz. Tarifimize buyursunlar;
6 Kişilik
Malzemeler
12 küçük boy patlıcan
Tuzlu su
1 orta boy soğan
350 gr koyun eti
Yarım su bardağı pilavlık bulgur
2 domates
2-3 taze sarımsak
Yarım demet maydanoz
2-3 dal taze nane
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı domates sosu
2 su bardağı sıcak su
Tuz, taze çekilmiş karabiber
Hazırlanışı
Patlıcanların sap kısımlarını kesip içlerini bir kaşık yardımıyla çıkarın. Kararmamaları için tuzlu suda bekletin. Soğanın kabuğunu soyup kıyın. Koyun etini bıçakla çok küçük parçalar şeklinde doğrayın. Domatesleri kabuğunu hafif kalınca soyup içlerini küçük doğrayın. Kabuklarını saklayın. Sarımsakları temizleyip ince doğrayın. Maydanoz ve naneyi temizleyip doğrayın. 1 yemek kaşığı tereyağını tavada eritip eti bıraktığı suyu çekene kadar kavurun. Soğan ve sarımsağı ekleyip kısık ateşte kavurmaya devam edin. Domates, bulgur, nane ve maydanozu ekleyin. Tuz ve karabiberle tatlandırın. İç harcı patlıcanların içine doldurun. Ağız kısımlarını domates kabuklarıyla kapatın. Tencereye dizip üzerine sıcak su ile karıştırdığınız domates sosunu gezdirin. Tereyağını küçük parçalar şeklinde dolmaların üzerine paylaştırın. Kısık ateşte 25-30 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.