BLOG YAZILARI

Evde Turta Yapmanın Püf Noktaları

turta

evde-turta-yapmanin-puf-noktalari

Tarçınlı, meyveli sıcacık bir turta, sonbaharın en güzel lezzetlerinden değil mi? Yanına eşlik edecek bir kahve ya da bitki çayı ile kendinize ayırdığınız zamanı taçlandırabilir, misafirlerinize lezzetli bir tatlı sunabilirsiniz.

Evde turta yapmadan önce, dikkat etmeniz gereken bazı püf noktalar var.

Öncelikle, turtanızı yapacağınız meyveyi dikkatlice seçmelisiniz. Bir turtanın lezzetini veren, hamurundan ziyade iç dolgusudur.

Seçtiğiniz meyvelerin tadı ekşi ya da tatlı olursa turtanız daha lezzetli olacaktır. Elma, şeftali, frambuaz, balkabağı en çok tercih edilen turtalardan.

Seçtiğiniz iç malzemeye göre şekeri doğru ayarlamalısınız. Ekşi bir meyve seçtiyseniz daha fazla şeker kullanabilirsiniz.

İç malzemeyi çiğden koymak yerine pişirmek, turtanızın lezzetini arttıracak.

Son olarak, turtanızın güzel görünmesi için kapak kısmını şekilli şekilde kesebilirsiniz. Hamurunuzdan kestiğiniz küçük şeritleri örgü şeklinde bir altından bir üstünden ekleyerek kapak yaparsanız turtanız daha profesyonel görünecektir.