BLOG YAZILARI

Fırında Hindi Tarifi

hindi

firinda-hindi-tarifi

Yılbaşı sofralarının olmazsa olmazı hindinin tarifi Gram restoranın şefi Didem Şenol’dan geliyor…

Malzemeler

1 adet 6 kg civarında hindi

750 ml elma suyu

7 lt soğuk su

150 g tereyağı

Taze biberiye

5 diş sarımsak

300 gr tuz

500 gr şeker

3 yemek kaşığı tane karabiber

5 adet defne

3 portakal kabuğu ve suyu

Hazırlanışı

Tereyağı ve biberiye hariç tüm malzemeyi bir tencereye alıp tıkırdayınca soğumaya bırakın. Hindiyi içine koyarak 16 saat buzdolabında bekletin. Çıkardığınız hindinin derisinin arasına tereyağı ve biberiyeyi yerleştirin.

175 derecelik önceden ısıtılmış fırında 2,5 saat üzeri kapalı, son yarım saat ise üzeri açık bir biçimde pişirin. İyi bir hindi için tuzlama veya salamura şart. Afiyet olsun…