BLOG YAZILARI
Fırında Hindi Tarifi
hindi
Yılbaşı sofralarının olmazsa olmazı hindinin tarifi Gram restoranın şefi Didem Şenol’dan geliyor…
Malzemeler
1 adet 6 kg civarında hindi
750 ml elma suyu
7 lt soğuk su
150 g tereyağı
Taze biberiye
5 diş sarımsak
300 gr tuz
500 gr şeker
3 yemek kaşığı tane karabiber
5 adet defne
3 portakal kabuğu ve suyu
Hazırlanışı
Tereyağı ve biberiye hariç tüm malzemeyi bir tencereye alıp tıkırdayınca soğumaya bırakın. Hindiyi içine koyarak 16 saat buzdolabında bekletin. Çıkardığınız hindinin derisinin arasına tereyağı ve biberiyeyi yerleştirin.
175 derecelik önceden ısıtılmış fırında 2,5 saat üzeri kapalı, son yarım saat ise üzeri açık bir biçimde pişirin. İyi bir hindi için tuzlama veya salamura şart. Afiyet olsun…