BLOG YAZILARI
Fırında kinoa köftesi nasıl yapılır?
Hem lezzetli hem de besleyici...
Farklı lezzetler denemeyi sever misiniz? O zaman bu tarif tam size göre… İşte fırında kinoa köftesi:
Malzemeler: 1 su bardağı kinoa, 2 su bardağı su, 1 büyük soğan, doğranmış, 2 diş sarımsak, doğranmış, 1 havuç, rendelenmiş, 1 çay bardağı maydanoz, doğranmış, 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri, 1/2 su bardağı ekmek kırıntısı veya galeta unu, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı kimyon, 1/2 çay kaşığı toz kırmızı biber, 1/4 su bardağı susam çekirdeği.
Yapılışı: Kinoayı yıkayın ve süzün, ardından kaynatmak üzere bir tencereye koyarak üzerine su ekleyin. Kaynamaya başlayınca ateşi kısın ve kinoa suyu çekene kadar yaklaşık 15-20 dakika pişirin. Pişen kinoayı soğumaya bırakın.
Büyük bir karıştırma kabına soğanı, sarımsağı, rendelenmiş havucu, maydanozu, rendelenmiş kaşar peynirini, ekmek kırıntılarını, zeytinyağını, tuzu, karabiberi, kimyonu ve isteğe bağlı olarak toz kırmızı biberi ekleyin. Soğuyan kinoayı da ekleyin ve tüm malzemeleri iyice karıştırın. Karışımı buzdolabında yaklaşık 30 dakika kadar dinlendirin. Bu şekilde köftelerin şekillendirilmesi daha kolay olacaktır.
Fırını 180 dereceye ayarlayın. Tepsiye yağlı kağıt serin ve dinlenen karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak köfte şeklinde dizin. İsteğe bağlı olarak susam çekirdeklerini köftelerin üzerine serpebilirsiniz. Köfteleri önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 25-30 dakika pişirin.
Fırından çıkan kinoa köftelerinizi, yoğurt, salata veya soslarla birlikte servis edebilirsiniz. Bu tariften yaklaşık 15-20 adet kinoa köftesi elde etmeniz mümkün. Afiyet olsun!