BLOG YAZILARI
Gaziantep’te mutlaka keşfetmeniz gereken incili restoranlar!
Gaziantep mutfağı
Türkiye’nin en önemli gastronomi kentlerinden biri olan Gaziantep’in incili restoranlarından öne çıkanları sizin için bir araya getirdik.
ORKİDE PASTANE & RESTORAN
Gaziantep & Akdeniz Mutfağı
4 incili
Geçmişi 1885 yılına dek uzanan Orkide Pastanesi’nin başında bugün dördüncü kuşak Murat ve Mustafa Özgüler kardeşler var. Orkide, pastane ve restoran konseptini bir arada sunuyor. Pastaları, tatlıları, küçük atıştırmalıkları ve katmerleriyle Antep fıstığını en iyi şekilde kullanan yerlerin başında geliyor. Restoran bölümünde lebeniye çorbası, öcce, malhutalı köfte gibi yöresel yemekler Mustafa Özgüler’in eğitimini aldığı İtalyan mutfağının geleneksel lezzetleriyle uyumlu ve dengeli şekilde menüde yer alıyor. Kahvaltı seçenekleri ise tam anlamıyla bir lezzet yolculuğu vadediyor.
HIŞVAHAN
Türk Mutfağı / Yöresel Yemekler
4 incili
Yaklaşık 500 yılı aşan bir geçmişe sahip, Gaziantep Belediyesi tarafından restore edildikten sonra otele dönüştürülen Hışvahan’ın içinde yer alan “Develik”, tarihi atmosferle uyumlu mimari iç tasarımı ve dekorasyonu gibi menüde yer alan yemekleriyle de geleneksel ve moderni başarıyla harmanlıyor. Mine Özmen’in önderliğinde hazırlanan menüde yeşil zeytin piyazı, cacıklı Arap köfte, Ali Nazik, karışık kuruluk dolma, pirpirim aşı, firikli yoğurtlama, pirinçli kıymalı puf semsek, kara kebap, analı kızlı, Kilis kebabı gibi yöresel yemekler yer alıyor.
MUTFAK SANATLARI MERKEZİ
Gaziantep Mutfağı
4 incili
Gaziantep mutfak kültürünü canlı tutmak misyonuyla, 2016 yılında kurulan Mutfak Sanatları Merkezi, hem eğitim merkezi hem de restoran olarak hizmet veriyor. Mutfağın başında bir araştırmacı gibi çalışan şef Doğa Çitçi var. Geleneksel Antep mutfağının özellikle evlerde pişen tencere yemekleri, aslından kopmadan, “fine dining” anlayışıyla hazırlanıp, özel bir sunumla servis ediliyor. Sebzeli lahmacun, tarhunlu Antep böreği, yuvarlama, simit kebabı, astarlı sütlaç müstesna lezzette yemekler. MSM reyhanlı sorbe ve patenti Şef Çitçi’ye ait soğuk menengiç kahvesi mutlaka denenmeli.
BULLA
Türk Mutfağı / Yöresel Yemekler
3 incili
Bulla Gaziantep Ticaret Odası’nın kurduğu Gaziantep Gastronomi Akademisi /GAGA’nın uygulama restoranı. Adını Antik çağda ticari eşyalar bir yerden bir yere gönderilirken üzerine vurulan mühür baskısından alan Bulla kentin az sayıdaki Turizm İşletme Belgeli lüks konseptteki restoranları arasında. Bölgenin yemeklerinin yanı sıra farklı Akdeniz ülkelerinden çeşitler de menüde yer alıyor.
İMAM ÇAĞDAŞ
Et / Kebap
3 incili
Sekiz yaşında kasap çırağı olarak mesleğe adım atan Halil Usta 40 yılı aşkın süredir Gaziantep’in en önde gelen kebapçılarından biri olarak mesleğini sürdürüyor. Başta küşneme olmak üzere simit kebabı, sebzeli kebap gibi çeşitleri ve Halil Usta’nın ikramı olan nar ekşili salatası mekânın efsane tatları arasında.