BLOG YAZILARI
Geleneksel Bir Miras: Keşkek Tarifi
Keşkek Tarifi
Anadolu mutfağının en çok sevilen yemeklerinden biri olan keşkek, besleyici özelliğinden dolayı özellikle iftarların en gözde yemeklerinden biridir. Bir tören yemeği olan keşkek, tok tutma özelliği olduğu için sahurda da yenilebilir. Tavuk etli olarak da hazırlanabilir.
Malzemeler
500 gr aşurelik buğday
2 litre su
1 büyük boy soğan
250 gr kemiğinden ayrılmış gerdan eti
100 gr tereyağı
Tuz
Yapılışı
Buğdayı yıkayıp iki litre suyla ıslatın. Sabaha kadar bu şekilde bekletin. Soğanı ince doğrayıp tereyağında kısık ateşte yumuşayana kadar pişirin. Eti ekleyip pişirmeye devam edin. Buğdayı suyuyla birlikte ilave edip 1.5 saat boyunca kısık ateşte arada bir tahta kaşıkla dibinden iyice karıştırıp pişirin. (Su azalırsa az miktarlarda sıcak su ekleyebilirsiniz) Sıcak servis yapın. Afiyet olsun.