BLOG YAZISI

Gelenekselin Yerini Doldurur mu? İşte Soğuk Baklava!

Baklava

gelenekselin-yerini-doldurur-mu-iste-soguk-baklava
dummy image

Kimisi için geleneksel olan, bildiğimiz cevizli, fıstıklı baklavanın yerini hiçbir şey dolduramazken, kimisi de onu çok sevdi ve soğuk baklava popülerliğini koruyor.

* Soğuk baklavayı, hem şerbetinin hazırlanma aşamaları hem de sunumuyla diğer baklavalardan ayıran bir baklava çeşidi olarak tanımlayabiliriz.

* Onun en büyük farkı şerbetinde saklı. Geleneksel baklavaların şerbeti su ve şekerle hazırlanırken soğuk baklavanın şerbeti süt ile hazırlanıyor.

* Soğuk baklavanın bu kadar popüler olmasının sebebi de; şerbeti. Çünkü; süt ile hazırlanan şerbet, geleneksel baklavaya göre ortaya çok daha hafif bir tatlı çıkmasını sağlıyor.

* Bu özelliği ile hem sütlü hem de şerbetli tatlıları sevenlerin tercih etmesi sayesinde de popüler hale geliyor.

* Soğuk baklavanın sunumunda diğer baklavalardan farklı olarak çikolata da kullanılabiliyor. Antep fıstığı, ceviz ve rendelenmiş çikolata tozu ile servis edilebilen soğuk baklava bu farkıyla da tercih sebebi. Peki siz hangisini tercih ediyorsunuz?

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK RESTORAN LİSTELERİ
Şef Restoranı. Bistro. Brasserie, İstanbul
>
Meyhane, İzmir
>
Balık Lokantası, Bodrum
>
Meyhane, İzmir
>
Şef Restoranı. Bistro. Brasserie, İstanbul
>
Et Lokantası / Kebapçı, Ankara
>
Et Lokantası / Kebapçı, Ankara
>
Balık Lokantası, Bodrum
>
Şef Restoranı. Bistro. Brasserie, Ankara
>
Şef Restoranı. Bistro. Brasserie, İstanbul
>
Meyhane, İzmir
>
Balık Lokantası, Bodrum
>
Meyhane, İzmir
>
Şef Restoranı. Bistro. Brasserie, İstanbul
>
Et Lokantası / Kebapçı, Ankara
>
Et Lokantası / Kebapçı, Ankara
>
Balık Lokantası, Bodrum
>
Şef Restoranı. Bistro. Brasserie, Ankara
>
pacaci-husnu
Paçacı Hüsnü

Bursa - Yıldırım

pacaci-husnu
Paçacı Hüsnü

Bursa - Yıldırım

comedus
Comedus

İstanbul - Beyoğlu

inci-pastanesi
İnci Pastanesi

İstanbul - Beyoğlu

comlek
Çömlek

İstanbul - Üsküdar

pone-dessert---kafe
Pone Dessert - Kafe

Ankara - Çankaya