BLOG YAZILARI

Gıda Boyası Kullanmayı Sevmeyenler İçin Renk Veren Sebze ve Meyveler

Doğal Gıda Boyası

gida-boyasi-kullanmayi-sevmeyenler-icin-renk-veren-sebze-ve-meyveler

Gıda boyalarının sağlığa zararlı olup olmadığı bir tartışma konusu. Peki sağlığına ve sağlıklı beslenmeye önem veren kişiler tarafından mutfaklarına sokulmayan gıda boyalarına alternatif neler olabilir?

Turuncu mu? Tabii ki havuç

5-6 havucun içerisine şeker ilave edildiğinde kaynatılarak oluşan şurubu turuncu renk olarak kullanabilirsiniz. Bu işlemi şekersiz de yapmanız mümkün.

Kaçınılmaz Mor: Pancar

Havuçta yaptığınız aynı işlemi pancarda da uygulayabilirsiniz. Çıkan şurubu hamur işlerine 1-2 çay kaşığı olarak ilave ederseniz hamurunuz mor rengi alacaktır. Daha pembemsi bir ton istiyorsanız içerisine bir adet pancar ve biraz karbonat ilave edin.

Sarı için ilk akla gelen

Tabii ki zerdeçal ve safran. Sulandırın ve karıştırarak koyulmasını bekleyin. Zerdeçal ve safran baskın bir tada sahip olduklarından, miktarlarına dikkat etmenizde fayda var.

Kırmızı için nar

Üstelik şimdi tam mevsimi. 1 büyük narı 1 su bardağı suda yaklaşık yarım saat kaynatın.

Peki ya kahverengi?

Erimiş sütlü ya da bitter çikolata, kakao ve granül kahve az suyla seyreltiğinde kahverengi elde edersiniz. Bu yöntem, hamur işlerinizde süsleme için hayli işinize yarayacaktır.