BLOG YAZILARI

Hem Soğuk Hem Pratik: Ayran Aşı Çorbası

Ayran Aşı Çorbası

hem-soguk-hem-pratik-ayran-asi-corbasi

Yaz sıcaklarıyla savaşan bir çorba o. Bol bol hazırlayıp buzdolabında bulundurduğunuz zaman da günün kurtarıcısı.

Öncelikle yarma buğdayları ve nohutu haşlayın. Buğday ve nohutun tamamından çorba yapmazsanız haşlanmış buğdayları buzlukta muhafaza edebilirsiniz. Büyük bir karıştırma kasesinin içerisinde yoğurdunuzu çırpın. Damak tadınıza göre normal yoğurdun içerisine süzme yoğurt da ekleyebilirsiniz. Önceden haşladığınız buğday ve nohutları yoğurtla buluşturun. Üzerine bir bardak soğuk suyu ekleyin ve kıvam alana kadar karıştırın. Üzerini nane, sumak ve dilerseniz dere otu ile süsleyebilir, tatlandırabilirsiniz. Afiyet olsun.