BLOG YAZILARI
Her Öğüne Bir Avokado
Avokado
Son yıllarda hayatımıza giren avokadonun birbirinden farklı yeme şekilleri var. Artık restoraların bile menülerinde yer etmiş avokadonun 20 değişik vitamin, mineral ve Omega 3 yağları barındırdığını biliyor muydunuz? Üstelik tüm bu vitaminler günlük tavisye edilen miktarın içinde bulunuyor.
Kahvaltı, öğle yemeği hatta atıştırmalıklarınızda bile kullanabileceğiniz avokadonun her öğüne bir yeme şeklini aşağıda sıralıyoruz;
Kahvaltılarınızda; 1 adet avokadonuzu kabuğundan ayırıp çatal yardımıyla ezin içine tuz ve karabiber ekleyerek kızarmış ekmeğinizin üzerine sürün ve üstüne isterseniz tavada pişirdiğiniz ya da haşladığınız yumurtanızı avokadolu ekmeğinizin üzerine yerleştirin. Kahvaltınız hazır
Öğle yemekleriniz de ise bol yeşillik ile hazırlayacağınız salatanın içine küp küp doğrayabilir ya da yine ezerek salatanıza sos olarak kullanabilirsiniz. Avokadonun yanına eklenen malzemelerle tadının zenginleştiğini fark edeceksiniz.
Bir de bir meksika sosu var ki tadına doyum olmaz... Guacamole. Olgun avokado, kırmızı soğan, biber, limon suyu ve zeytinyağını bir kapta karıstırın. İster yufka parçalarından yaptığınız cipsleri ister mısır cipslerini sosa bandırarak Meksika usulü bu mezenin tadını çıkarın.