BLOG YAZILARI
Hindi Pişirirken Dikkat Etmeniz Gereken Püf Noktalar
Hindi
Yeni yıl sofralarının vazgeçilmez menüleri arasında olan Hindi, aynı zamanda masadaki görüntüsü ile de sofranın şıklığını ikiye katlıyor. Tabii uzun pişme süresi, doğru hindiyi seçmek, doğru sosları kullanmak gibi detaylar da lezzetli bir hindi için oldukça önemli.
Zor gibi görünen, bu nedenle tercih edilirken iki kere düşünülen hindi ile ilgili basit püf noktaları uyguladığınız takdirde, aslında oldukça kolay olduğunu göreceksiniz.
Gelelim bahsettiğimiz püf noktalara;
Öncelikle hindi seçmek oldukça önemli, özellikle yeni yıl dönemi her yerde hindi bulabilirsiniz. Fakat seçeceğiniz hindinin 3 kilodan az olmamasına dikkat edin. Ayrıca renginin de çok açık bir tonda olmaması diğer önemli noktalarda.
Hindi, diğer beyaz etlere göre biraz daha set bir et olduğu için, marinasyon işlemini mutlaka uygulamalısınız. Limon suyu, zeytinyağı, yoğur ve baharatlar ile hazırladığınız bir karışım ile hindinizi marine edebilirsiniz.
Karışımı etiniz ile harmanladıktan sonra iyice içine işlemesi için bir süre bekleyin.
Hindi derisine çizikler atmalısınız, böylece marine etmek için kullandığınız sos içine de işleyecek. Ayrıca kesik attığınız yerlerden, deri altına biraz tereyağı koymak da hindinin kızarmasına yardımcı olacak.
Pişirme esnası için hindiniz üzerine biraz defne yaprağı da koyabilirsiniz.