BLOG YAZILARI
İftar Sofraları İçin 3 Ana Yemek Önerisi
iftar ana yemek
Yemek pişirmekten çok, ne yemek pişireceğimizi bilmek bazen düşündürücü olabilir. Özellikle Ramazan ayında iftar sofralarında çeşit çeşit yemeklerin sofrada yer aldığını düşünürsek bu ay çokça öneriye ihtiyacımız var demektir. İşte bizim iftar için 3 ana yemek önerimiz;
Güveç
Ramazan ayının klasiklerinden olan güvece bu yıl da yer verelim istedik. Güveci sebze ve etlerle harmanlayarak fırında pişirebilir, eğer tek kişilik güveç kaplarında hazırlayarak küçük porsiyonlar da elde edebilirsiniz.
Zeytinyağlı Enginar
Hem kilosunu kontrol etmek isteyenler hem de sağlığından vazgeçmeyenler için çok leziz bir alternatif. Zeytinyağlı enginarı havuç ve bezelye gibi sebzelerle birlikte pişirip, limon sosuyla lezzetini artırabilirsiniz.
Özbek pilavı
Adının pilav olduğuna bakmayın, içerisindeki bol malzemeyle adeta bir ana yemek. Soğan, havuç, kuzu eti, bol sarımsak ve baharatların pirinç ile buluşmasıyla yapılan Özbek pilavı, değişiklik arayanlar için birebir bir lezzet.