BLOG YAZILARI
İlkbahar Salatası
İlkbahar Salatası Tarifi
Yaz aylarında hafif ve sağlıklı beslenmek isteyenler için leziz mi leziz bir salata tarifimiz var. Buyursunlar;
Malzemeler
1 demet marul
250 gr kiraz domates
4 adet taze soğan
10 adet ıspanak yaprağı
Yarım demet maydanoz
Yarım demet nane
1 adet lavaş ekmeği
Sızma zeytinyağı
100 gr koyun beyaz peynir
100 gr eski kaşar peyniri
Kırmızı acı pul biber
Keten tohumu
Sos İçin
Yarım çay bardağı sızma zeytinyağı
1 limonun suyu
1 çay kaşığı bal
Tuz
Hazırlanışı
Marul ve ıspanak yapraklarını yıkayıp iyice süzün. Domatesleri yıkayıp kurulayın ve ortadan ikiye kesin. Taze soğan, nane ve maydanozu yıkayıp kurulayın. Taze soğanları ince, nane ve maydanozu iri parçalar şeklinde doğrayın. Marul ve ıspanak yapraklarını da iri parçalar şeklinde doğrayın. Lavaşın üzerine fırçayla çok az zeytinyağı sürün. Küçük parçalar şeklinde kesip fırında hafifçe kıtırlaşana kadar pişirin.
Salatanın sosu için, limon suyu ve balı bir kapta karıştırın. Zeytinyağını yavaşça ekleyip çırpın. Tuzla tatlandırın. Beyaz peynir ve kaşar peynirini küp şeklinde doğrayın. Marul, ıspanak, domates, taze soğan, nane, maydanoz ve lavaş parçalarını salata kâsesine alın. Sosunu ilave edip harmanlayın. Beyaz ve eski kaşar peynirlerini ekleyin. Pul biber ve keten tohumu serpin. Servis yapın. Afiyet olsun.