BLOG YAZILARI
İspanya’dan pratik bir lezzet: Churros tarifi
Çay ve kahvenin yanında mükemmel bir atıştırmalık...
Churros, İspanyol mutfağından dünyaya yayılan çıtır çıtır ve içi yumuşacık bir tatlıdır. Genellikle tarçın ve şekerle servis edilir. İşte pratik churros tarifi:
Malzemeler: 1 su bardağı su, 1 su bardağı un, 2 yemek kaşığı toz şeker, 2 yemek kaşığı tereyağı, 1/4 çay kaşığı tuz, 2 adet büyük boy yumurta. Kızartmak için ayçiçek yağı veya mısır yağı, Servis için tarçın ve toz şeker.
Yapılışı: Derin bir tencereye su, tereyağı, toz şeker ve tuzu ekleyin. Orta ateşte kaynatın ve tereyağı tamamen eriyene kadar karıştırın. Kaynamaya başlayan karışıma unu ekleyin. Tahta bir kaşıkla sürekli karıştırın, hamur top gibi olana kadar yaklaşık 1-2 dakika pişirin. Hamuru ocaktan alın ve biraz soğuması için kenara bırakın. Bu aşamada yumurtaları eklemek için hamurun sıcaklığının düşmesini beklemelisiniz, aksi takdirde yumurtalar pişebilir. Hamur biraz ılındıktan sonra yumurtaları teker teker ekleyin. Her birini ekledikten sonra hamuru iyice karıştırın. Hamur, pürüzsüz ve homojen bir kıvama gelene kadar bu işlemi yapın.
Sıkma torbasına yıldız uçlu bir uç yerleştirin ve hamuru içine doldurun. Kızartma için yağı orta ateşte derin bir tava veya tencerede ısıtın. Hamuru, sıkma torbasından keserek, yaklaşık 10 cm uzunluğunda şeritler halinde sıcak yağa dikkatlice bırakın. Çok fazla hamur koymamaya dikkat edin, aksi takdirde churros'lar birbirine yapışabilir. Churros'ları altın rengi olana kadar kızartın. Ardından bir kevgir yardımıyla yağdan alın ve kağıt havlu serilmiş bir tabağa yerleştirin, fazla yağın süzülmesini sağlayın.
Sıcak churros'ları tarçın ve toz şeker karışımına bulayın veya üzerine serpin. Churros'larınız hazır! İsterseniz çikolata sos veya karamel sos gibi tatlı soslarla da servis yapabilirsiniz.
Küçük bir hatırlatma: Churros'ları hemen tüketmeniz tavsiye edilir, çünkü taptaze ve sıcakken daha lezzetli olurlar. Afiyet olsun!