BLOG YAZILARI
İstanbul ve İzmir’in Ünlü Sakatatçıları
Sakatat
Sakatatı çok sevenlerden misiniz, yoksa ‘’tadına bile bakmam’’ diyenlerden mi? Biz, çok sevenleri yakınımıza alalım ve sakatatı en iyi yapan mekânlara davet edelim istedik. Buyursunlar;
İstanbul
Lale İşkembecisi
Damardan tuzlama ile damakları fetheden Lale İşkembecisi, 1950’li yıllardan beri hizmet veriyor. Balkan mutfağının demirbaş yemeklerinden biri olan nohutlu işkembesi efsane.
Meşhur Beyoğlu Kellecisi
Muammer Usta’nın Balık Pazarı çıkışındaki efsanevi tezgahında Trakya yöresi kıvırcık koyun kellesi, söğüş olarak servis ediliyor.
Nazmi Usta
Galata Meydanı’nda gündüz hizmet veren kokoreççinin müdavimi çok.
İzmir
Bizim Lokanta
Kemeraltı Çarşısı’nın Kızlarağası Hanı tarafında yer alan lokantanın nohutlu işkembe ve ciğeri çok başarılı.
Esnaf Lokantası Mahmut Usta
Diyarbakırlı Mahmut Usta’nın çorba ve geleneksel Türk mutfağının en çok sevilen yemeklerini pişirdiği lokantasında ayak-paça çorbası ve işkembeli nohudu menünün hem çok sevilen hem de çok pişirilen yemeklerinin başında geliyor.
Ciğerci Zarif
İzmir’in simgesel lezzet duraklarından biri olan Ciğerci Zarif, 1948’den beri lezzetini koruyan yemekler hazırlıyor.
Çorbacı Aydın Usta
Aydın Usta özellikle sakatat çorbalarında uzmanlaşmış. Ayak paça, kelle paça, beyin dil ve işkembe çorbalarını hazırlamak için gün ağarmadan işe koyuluyor ve bu özen de çorbalarının lezzetine yansıyor.
Kokoreççi Asım Usta
Kömürde kızarttığı ekmeği ve bol baharatlı kokoreciyle Asım Usta, İzmir’in simgesel mekânlarından.
Söğüşçü Niğdeli Muammer Usta’nın Yeri
Küçük ve salaş bir dükkânda hizmet veren Muammer Usta, söğüşün en lezzetli adreslerinden.
Söğüşçüm
İzmirlilerin gece yemeği söğüş; kuzu kelle, dil, yanak ve beyin ile ha- zırlanarak lavaş içerisinde maydanoz, domates ve baharat eşliğinde sunuluyor. Sakatat sevenler uğramadan geçmemeli.