BLOG YAZILARI
İstanbul’un Gözde Et Lokantaları
Et Lokantaları
Adana İl Sınırı
2012 yılında İstiklal Caddesi’nin girişinde bir ara sokakta açılan Adana İl Sınırı’nın sahibi gibi çalışanları da Adanalı.
Restoran şimdi ise eskiden Park Şamdan’ın bulunduğu Maçka’daki yeni yerinde hizmet veriyor. Ocakbaşı olarak açılan mekana, sahibi Adnan Çam, ‘yeni nesil kebapçı’ demeyi tercih ediyor. Adana kebabı ve mezeleri lezzetli, servis kalitesi ise başarılı.
Nezih Kebap & Yuvalama
Boğaziçi’nin en güzel noktalarından biri olan Rumeli Hisarı’na konumlanmış olan Nezih, yöresel yemekleriyle bilinen bir kebap restoranı gibi gözükse de öğlen saatlerine kadar servis ettikleri kahvaltılarıyla da tanınıyor. Rahat yemek ortamı, lezzetle huzurun buluştuğu bir yer. Patlıcan söğürme ile servis ettikleri lahmacun, süzme yoğurttan cacık ve elbette yuvalama, buranın imza yemekleri arasında yer alıyor.
Başköşe
2002 yılından beri Maçka Bronz Sokak’ta, hizmet vermeye devam eden Başköşe Kebap için, “şehrin en sakin kebap restoranlarından biri” denilebilir. Her gidildiğinde aynı servis ve aynı yemek kalitesinin bulunabildiği yerlerden biri.
Develi
1912’de Gaziantep’te açılan, 1966 yılında üçüncü kuşak Arif Develi ile İstanbul’a gelen Develi Kebap, yüzyılı geride bırakan bir marka. Samatya’daki ilk şubelerinden bu yana kalite ve lezzetten ödün vermeyerek geleneği başarıyla sürdürüyor. Dördüncü kuşak Ali ve Nuri Develi’nin işin başında olduğu restoranın Kalamış Yat Limanı, Florya, Etiler, Ataşehir, Florya, Eminönü, Nişantaşı gibi farklı bölge ve semtlerde 11 şubesi bulunuyor.
Günaydın Etiler Steakhouse
Günaydın markasının kurucusu Cüneyt Asan, Türkiye’de eti en iyi anlayan ve işleyen, işini aşkla yapan isimlerin başında geliyor. Balıkesir Gönen’de kurduğu çiftlikten tedarik ettiği etleri özel olarak dinlendirmesi ve Amerikan tarzı et restoranlarındaki gibi servis etmesiyle de öncü olan Asan, ürün ve servis kalitesinin standardını her zaman koruyor. Dry aged tüm çeşitlerinin yanı sıra, ızgara köftesi ve hamburgeri de çok başarılı. Patates kızartması da öyle.
Antiochia
Asmalımescit’te, birçok farklı din, ırk ve mezhebi bir arada yaşatan Antakya’nın yemeklerini başarılı bir şekilde sunan bir restoran Antiochia. Malzemelerin büyük bir çoğunluğu ile etler, yoğurt, nohut, ceviz ve peynirler Antakya’dan geliyor. Sebzeler ise yerel üreticilerden mevsiminde satın alınıyor. Yine Antakya’dan getirilen zeytinyağı ve nar ekşisi ise bu yemeklerin vazgeçilmezleri. Menüsünde ağırlık et yemekleri ve meze üzerine.
Ramazan Bingöl Et Lokantası
Ramazan Bingöl’ün 10 yıl kadar önce açtığı Ramazan Bingöl Et Lokantası, kebaplarıyla ünlü. Birecik’te yetişen coğrafi işaretli yerli tohum patlıcan/ baldıcan ile yapılan ‘patlıcan kebap’ı başta olmak üzere lahmacun, içli köfte, fıstıklı sıcak kadayıf ve ev yapımı demirhindi şerbeti en ünlü çeşitleri arasında. Ramazan Bingöl, et lokantası sahibi olsa da sağlıklı beslenmeyi önemsediği için menüsünü sebze-et ve doğal malzeme dengesine dikkat ederek hazırlamış.
Tatbak
1960 yılından beri aynı sokakta bulunan Nişantaşı’nın bir lezzet klasiği. Özellikle öğle saatlerinde iyice hareketlenen salonda sakin bir köşe isteyenler üst katta, fırının işleyişini izlemek isteyenler ise giriş katında oturuyor.