BLOG YAZILARI
İzmir’de Ramazan Alışverişi Yapmak İsteyenler İçin Doğru Adresler
izmir ramazan
Turşudan şarküteriye, lokmadan fırına kadar İzmir’de bir ramazan alışverişine çıkıyoruz. İşte duraklarımız;
Beşe Helva
Dört kuşaktır geleneği sürdüren Beşe Helva, sade, fıstıklı, kakaolu gibi klasiklerin yanı sıra helva pasta çeşitleriyle hem geleneği sürdürüyor hem de yeni kuşağa helvayı sevdiriyor.
Konya Mandırası
1960’ların başında Konya’dan İzmir’e göç eden Değerli ailesinin yoğurt imalatı ile başladığı mandıra bugün sıcak taze sütlü, ballı kaymaklı, tereyağlı, kızarmış ekmekli ve menemenli kahvaltısıyla ünlü.
Meşhur Elgani Ezmecizade
Geleneksel ceviz ezmesini Burdur’dan İzmir’e taşıyan Erhan Usta’nın elinden badem ve Antep fıstığı ezmesini de tatmalısınız.
Öztat Kardeşler Lokma
1930’dan beri şerbetli lokma ve baklavasıyla tatlı sevenlerle buluşan İzmir’in simgesel lezzetlerinden.
İmren Pastanesi
1941 yılından beri geleneksel tatların yanı sıra kendilerine özel lezzetleri de bulabileceğiniz İmren Pastanesi’nin mutfağı ailenin dördüncü kuşağına emanet.
Keskin Fırın
Geleneksel ekşi maya Germiyan ekmeği halen Germiyan Köyü’nde üretilse de, Keskin Fırın aynı mayadan hazırladıkları ekmekleri ile hem daha kolay ulaşılası hale getiriyor hem de çeşitlilik sunuyorlar.
Rumeli Pastanesi
Dondurma ve tavukgöğsü tatlısı şahane.
Şen Turşucu
40 seneyi aşkın süredir Çeşme’de, tertemiz mermer tezgâhında, kendi hazırladığı turşuları sunan Şen Turşucu her daim Alaçatı dört yolda.