BLOG YAZISI

Kadıköy’de Lezzet Şöleni

Kadıköy Lezzet

kadikoyde-lezzet-soleni
dummy image

Şehrin neredeyse 24 saat yaşayan yerlerinden biridir Kadıköy. Her geçen yılla birlikte popülerliği daha da artan Kadıköy’ü gelin rehberde yer alan özel lezzet adresleriyle birlikte tekrar keşfedelim.

Son yılların en çok sevilen yemek konseptlerinden biri olan sokak yemekleri, ünlü şefler Kaan Sakarya ve Derin Arıbaş ile bambaşka bir boyuta taşınmış durumda. Cafer Ağa Mahallesi’nde açtıkları Basta Street Food Bar menüsünde yer alan az sayıda ancak esaslı lezzete sahip yemekleriyle dikkat çeken bir yer. Basta’nın menüsünde dana kaburga dürüm, ev yapımı tereyağlı brioche ile yaptıkları kuzu burger, chorrizo sucuklu dürüm, vejetaryen dürüm ve sütlaç gibi birbirinden lezzetli ve yaratıcı çeşitler bulunuyor. Fiyat-kalite dengesini en üst düzeyde tutturmuş mekânın önünde her daim kuyruklar oluşuyor.

Dünya mutfakları özellikle de Fransız, Yunan ve Anadolu mutfaklarının harmanıyla hazırladıkları menüsüyle tanıdığımız Neni Brasserie, duvarlarındaki tablolar ve dev boyuttaki aynasıyla, Fransız restoranlarının ambiyansına sahip. Akşam yemeğine eşlik eden caz müziği de çok keyifli. İtalyan mutfağından seçilmiş yemeklerden oluşan menüsüyle Aida Vino E Cucina, Moda’nın sevilen restoranlarından biri. Özellikle ekmeklerinin ve dondurmalarının sunumu ile lezzeti çok başarılı.

Tercihiniz Türk mutfağının sevilen tencere yemeklerinden yana ise Yanyalı Fehmi Lokantası doğru bir seçim olacaktır. 1919 yılında Fehmi Sönmezler tarafından açılan Yanyalı Fehmi, İstanbul’un tarihi ve sevilen lokantalarından biri. Menüsü her gün değişse de sunulan yemek sayısı sabit. Kuzu gerdanlı düğün çorbası ve köftesi yıllardır aynı lezzette.

Yine mutfağımızın beğenilen bir tadı olan pide ile ilgili bir önerimiz var sizlere. Gidenler tarafından bir şehir efsanesi olarak adlandırılan Haçapuri, pidelerinin ve sütlacının lezzeti ile İncili Gastronomi Rehberi’nde yer alan bir mekân.

Balık, deniz ürünleri ve çeşit çeşit taze mezeler yönünde bir isteğiniz varsa size Koço’yu tavsiye edebiliriz. Moda Park Lokantası olarak da bilinen Koço, gerçek bir İstanbul klasiği. Restoranın bahçesinde bulunan Aya Ekaterini Ayazması, Moda Vapur İskelesi ile deniz manzarası, restoranı bahar ve yaz aylarında cazip kılıyor. Tereyağında karides, muska böreği ile ciğer restoranın efsanevi mezeleri arasında yer alıyor. Ayrıca yetenekli aşçısı uzun yıllardır işinin başında.

Dondurma konusunda mevsim tanımayanlar arasında yer alıyorsanız Koço’dan çıktıktan sonra yakınında bulunan Ali Usta Dondurmacısı’na uğramalısınız. Moda’nın simge dükkânlarından biri olan Ali Usta’nın Antep fıstıklı dondurması güzel bir seçim olabilir.

Cumhuriyet ile yaşıt olan Baylan Pastanesi’nin arka bahçesi tatlı ve tuzluları kadar ünlü. Eski usul yapılan pastaları, Kup Griye’si, tuzlu kurabiyeleri ve her şeyi ile yaşayan bir lezzet abidesi.

Özel reçetelerle hazırladıkları badem ve fıstık ezmeleri, akide şekerleri, lokumları ve marzipanı ile Şekerci Cafer Erol ile Cemilzade, yüzyıl öncesinden aynı başarılı çizgi içinde konuklarını ağırlamaya devam ediyor. Kadıköy’e yolunuz düştüğünde bu iki adresten yapacağınız tatlı alışverişi ile turunuzu tamamlamış oluyorsunuz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK RESTORAN LİSTELERİ