BLOG YAZILARI
Kahvaltıların Vazgeçilmezi Ağzımızın Tadı Reçeller
Reçel
Reçelin bir mevsimi yok aslına bakarsanız. Pazar tezgâhlarında her mevsim reçelini yapacak bir meyve bulabilirsiniz. Reçel de turşu, konserve gibi meyveleri hatta reçeli yapılacak sebzeleri bir çeşit saklama yöntemidir. Bu kez şeker başroldedir. Belirli bir ısıyla şeker ve meyveler pişirilerek meyvenin dayanıklılığı artırılır.
Peki şimdi tezgâhlarda hangi meyveler var ve kısaca reçellerini nasıl hazırlayabileceğimize bakalım.
Şeftali, sulu ve narin bir meyve. Özellikle buzhaneye girmemiş şeftalileri reçel yapmak gerekiyor. Dalında tam olmuş, sulu sulu, kendinden parfümlü şeftalileri reçel yaparken ekleyeceğiniz çubuk tarçın ve vanilya tanecikleri bambaşka bir aroma katar.
Üzümün her çeşidinden de reçel yapmak mümkün. Üzüm reçeli yaparken ekleyeceğiniz birkaç yaprak ıtır veya taze zencefil reçelin tadını çok daha farklı kılacaktır.
Olgun incirlerle de çok fazla şeker kullanmadan reçel hazırlamanız mümkün.
Biliyorsunuz elma ve armut çeşitlerinin türleri mevsimlere göre değişir. Bu aralar pazarlarda aroması yüksek hafif ekşimsi elma çeşitleri ile armutları görebilirsiniz. Bu çeşitler reçel yapımı için çok uygun.
Size reçel tarifleri serimizde ilk olarak elma ve armut reçellerinin tarifini vermeyi istiyoruz.