BLOG YAZILARI
Karanfilli ve Kuru Üzümlü Ayva Reçeli
Ayva Reçeli
Malzemeler
2 litre limonlu su
1 su bardağı su
1 kg ayva
1 kg toz şeker
8 tane karanfil
2 çubuk tarçın
100 gr çekirdeksiz kuru üzüm
Yarım limonun suyu
Hazırlanışı
2 litre limonlu suyu büyük bir kaba alın. Ayvaları ikiye kesin ve çekirdeklerini çıkarıp saklayın. Kabuklarını soyup çekirdek yataklarını temizleyin. Küçük parçalar şeklinde doğrayın. Kararmaması için limonlu suya ilave edin. Ayvaları soyma işiniz bittiğinde süzüp tencereye alın. Üzerine şekeri döküp bir gece bu şekilde bekletin. Ertesi sabah tencereye 1 bardak su, ayva çekirdekleri, karanfil ve tarçınları ilave edin. Tahta kaşıkla karıştırıp kısık ateşte ayvalar hafifçe yumuşayana kadar pişirin. Kuru üzümleri ekleyip pişirmeye devam edin. Ayvalar yumuşadığında limon suyunu ekleyip bir taşım daha pişirin. Kavanozlara doldurup soğuyana kadar bekletin. Kapaklarını kapatıp buzdolabında muhafaza edin.