BLOG YAZILARI
Kat Kat Bir Lezzet: Rus Pastası Medovik
Medovik
Rusça bal anlamına gelen Med kökünden türeyen Medovik, Rusya’dan dünyaya hediye leziz mi leziz ballı bir pasta çeşidi. Biraz zaman ve sabır isteyen bir yapımı var. Malzemesi bol. Öncelikle pudra şekeri, krema ve labneden oluşan pasta kreması hazırlamanız gerekiyor.
Tereyağı, şeker, bal erimişken üstüne ekleyeceğiniz çırpılmış yumurtalar, kabartma tozu ve unla pastanın hamurunu elde ediyorsunuz. 8 eşit parçaya bölünen hamurlar tek tek açılıyor. Püf noktası da tam burası. Yuvarlak kestiğiniz her bir hamuru 5 dk kadar fırında pişiriyorsunuz. Hepsinin tek tek önceden pişmiş olması Rus pastasının alamet-i farikası. Soğuyan hamurlar arasına krema sürülerek kat kat diziliyor.
Buzdolabında dinlendirildikten sonra meyvelerle süslenen Medovik pasta hazır.