BLOG YAZILARI
Kıvamı Yerinde Bir Un Helvası Nasıl Yapılır?
un helvası
Onun kokusu mutfağı sarınca kimse hayır diyemez. Evet, un helvasından bahsediyoruz. Kış mevsiminde hem tatlı ihtiyacınızı giderecek hem de pratikliğiyle size zamandan kazandıracak bu geleneksel lezzetin püf noktalarını öğrenmeye ne dersiniz?
Un helvasının en önemli aşaması unu iyi kavurmaktır. Burada biraz kollara kuvvet diliyoruz.
Un Helvasının Topaklanmaması İçin Ne Yapmalısınız?
Öncelikle tereyağını eritin ve ne çok sıcakken ne de donmuş hale dönüşmeden ununuzu ilave edin. Kavurma işlemine hemen başlamalısınız. Unu elemeden koyarsanız topaklanma ihtimali yüksektir. Biz unu iki kere eleyerek koymanızı tavsiye ediyoruz. Ilık yağa unu bir yandan kavurup bir yandan azar azar ekleyin. Sonrasında bırakmadan hızlı hızlı karıştırın.
Bu tarifin bir diğer önemli püf noktası da; kısık ateş. Un helvasını hızlıca karıştırırken ocağınızın altı mutlaka kısıkta olmalı, helva yavaş yavaş pişmelidir. Şerbeti eklemeye geldi sıra. Şerbetin de ılık olması topaklanmayı önleyecektir. Ilık şerbetinizi kavurduğunuz una yavaş yavaş ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Şerbetin unla homojen bir şekilde karıştığından emin olduktan sonra helvanız hazır. Bundan sonrası şekillendirme ve süsleme. Afiyet olsun.