BLOG YAZILARI

Kızartma Yapmanın Püf Noktaları

kızartma

kizartma-yapmanin-puf-noktalari

• Bir yaz sofrası kızartmasız olmaz. Peki sebzeleri kızartırken daha lezzetli olması için neler yapılacağını bilmek ister misiniz?

• Yağı içine çok fazla çekmemesi ve daha lezzetli olması için taze sebzeler seçin.

• Patlıcanları kızartmadan önce acısını alması için tuzlu suda bekletin ve kızartmadan önce mutlaka kurulayın.

• Tüm sebzeleri soğuk ve tuzlu bir suda bekletin. Bu da içine fazla yağ çekmelerini önleyecektir.

• Kızartacağınız tüm sebzeleri daha şık bir sunum için aynı yöntemle dilimleyin.

• Yağ seçimi ve miktarı önemli. Unutmayın ki; kızartma bol yağda yapılır. Kızartmalar için kullanılan özel yağlardan ya da Ayçiçek yağı tercih edebilirsiniz.

• Yağ tamamen kızmadan sebzeleri içerisine atmayın.

• Renklerin bozulmaması için önce patates, kabak, ardından patlıcan kızartılmalıdır.

• Kızaran sebzelerin fazla yağını çekmesi için kaba mutlaka bir kâğıt havlu serin ve havluyu birkaç defa değiştirerek tüm fazla yağlarından arınmasını sağlayın.

• Biber, domates gibi sebzeleri bütün olarak kızartacaksanız patlamaması için sebzelerin üzerine minik kesikler atabilirsiniz.