BLOG YAZISI

Kızartma Yapmanın Püf Noktaları

kızartma

kizartma-yapmanin-puf-noktalari
dummy image

• Bir yaz sofrası kızartmasız olmaz. Peki sebzeleri kızartırken daha lezzetli olması için neler yapılacağını bilmek ister misiniz?

• Yağı içine çok fazla çekmemesi ve daha lezzetli olması için taze sebzeler seçin.

• Patlıcanları kızartmadan önce acısını alması için tuzlu suda bekletin ve kızartmadan önce mutlaka kurulayın.

• Tüm sebzeleri soğuk ve tuzlu bir suda bekletin. Bu da içine fazla yağ çekmelerini önleyecektir.

• Kızartacağınız tüm sebzeleri daha şık bir sunum için aynı yöntemle dilimleyin.

• Yağ seçimi ve miktarı önemli. Unutmayın ki; kızartma bol yağda yapılır. Kızartmalar için kullanılan özel yağlardan ya da Ayçiçek yağı tercih edebilirsiniz.

• Yağ tamamen kızmadan sebzeleri içerisine atmayın.

• Renklerin bozulmaması için önce patates, kabak, ardından patlıcan kızartılmalıdır.

• Kızaran sebzelerin fazla yağını çekmesi için kaba mutlaka bir kâğıt havlu serin ve havluyu birkaç defa değiştirerek tüm fazla yağlarından arınmasını sağlayın.

• Biber, domates gibi sebzeleri bütün olarak kızartacaksanız patlamaması için sebzelerin üzerine minik kesikler atabilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK RESTORAN LİSTELERİ
Balık Lokantası, Bodrum
>
Uzak Doğu Restoranı, Bodrum
>
Meyhane, Ankara
>
Geleneksel Mutfak, İzmir
>
Geleneksel Mutfak, Bodrum
>
Geleneksel Mutfak, İzmir
>
Uzak Doğu Restoranı, Ankara
>
Meyhane, Bodrum
>
Uzak Doğu Restoranı, Ankara
>
Balık Lokantası, Bodrum
>
Uzak Doğu Restoranı, Bodrum
>
Meyhane, Ankara
>
Geleneksel Mutfak, İzmir
>
Geleneksel Mutfak, Bodrum
>
Geleneksel Mutfak, İzmir
>
Uzak Doğu Restoranı, Ankara
>
Meyhane, Bodrum
>
Uzak Doğu Restoranı, Ankara
>
bese-helva
Beşe Helva

İzmir - Konak

bese-helva
Beşe Helva

İzmir - Konak

a-la-vita-pizza
A La Vita Pizza

Antalya - Muratpaşa

lokanta-mia-ev-yemekleri
Lokanta Mia - Ev yemekleri

Antalya - Muratpaşa

arka-pizza
Arka Pizza

Bodrum - Muğla

buber-cigerci
Büber - Ciğerci

Bodrum - Muğla