BLOG YAZILARI
Kızartma Yapmanın Püf Noktaları
kızartma

• Bir yaz sofrası kızartmasız olmaz. Peki sebzeleri kızartırken daha lezzetli olması için neler yapılacağını bilmek ister misiniz?
• Yağı içine çok fazla çekmemesi ve daha lezzetli olması için taze sebzeler seçin.
• Patlıcanları kızartmadan önce acısını alması için tuzlu suda bekletin ve kızartmadan önce mutlaka kurulayın.
• Tüm sebzeleri soğuk ve tuzlu bir suda bekletin. Bu da içine fazla yağ çekmelerini önleyecektir.
• Kızartacağınız tüm sebzeleri daha şık bir sunum için aynı yöntemle dilimleyin.
• Yağ seçimi ve miktarı önemli. Unutmayın ki; kızartma bol yağda yapılır. Kızartmalar için kullanılan özel yağlardan ya da Ayçiçek yağı tercih edebilirsiniz.
• Yağ tamamen kızmadan sebzeleri içerisine atmayın.
• Renklerin bozulmaması için önce patates, kabak, ardından patlıcan kızartılmalıdır.
• Kızaran sebzelerin fazla yağını çekmesi için kaba mutlaka bir kâğıt havlu serin ve havluyu birkaç defa değiştirerek tüm fazla yağlarından arınmasını sağlayın.
• Biber, domates gibi sebzeleri bütün olarak kızartacaksanız patlamaması için sebzelerin üzerine minik kesikler atabilirsiniz.
•