BLOG YAZILARI

Klasik Bulgura Alternatif: Firik Bulguru

Firik Bulguru

klasik-bulgura-alternatif-firik-bulguru

Güneydoğu Bölgesi’nde yoğun olarak tüketilen Firik bulgurunun popülaritesi gün geçtikçe artıyor ve sofralarda yerini buluyor.

Firik, buğdayın olgunlaşmadan kurutulmasıyla elde dilen bir üründür. Diğer bulgurlara göre daha gevrek bir yapıya ve yanık bir kokuya sahiptir. Bir diğer adı isli bulgurdur. İçinde bir dolu sağlık barındırır. Besleyiciliği yüksek bir tahıl ürünüdür. Oldukça zengin bir protein, lif ve mineral kaynağıdır. Dirençli nişastadan zengin olması ve kalorisinin düşük olması nedeniyle özellikle diyet yapanlar tarafından çokça tercih edilir. 100 gramında yaklaşık 346 kalori bulunur. Son dönemlerde popüler olan bir diğer ürün kinoadan daha yüksek bir protein kaynağıdır. Sindirim sistemini daha hızlı çalıştırır ve yedikten sonra rahatsızlık hissi yaratmaz.

Siz de sofralarınızda farklılık arıyorsanız Firik pilavı yapabilirsiniz. Firik bulgurunu daha leziz hale getirmek için tavuk suyuyla pişirebilir, içerisine arzu ettiğiniz ölçüde et ve nohut ekleyebilirsiniz.