BLOG YAZILARI

Kurabiyeli Muhallebi Tarifi

Kurabiye Tarifi

kurabiyeli-muhallebi-tarifi

6 Kişilik

Malzemeler
Meyveli Kurabiye İçin

2 portakalın ince rendelenmiş kabuğu

200 gr toz şeker

150 gr tereyağı

Yarım su bardağı kurutulmuş karışık meyve parçaları

2 yumurta

2.5 su bardağı un

Muhallebi İçin

1 litre süt

3 yemek kaşığı buğday nişastası

1 yemek kaşığı pirinç unu

1 su bardağı toz şeker

Toz tarçın

Hazırlanışı

Rendelenmiş portakal kabuğu ve şekeri hamur yoğurma kabına alın. Kâseyi içinde kaynayan su bulunan bir tencerenin üzerine yerleştirin. Şeker eriyene kadar karıştırın. Şekerli karışımı, karışık kuru meyve parçaları, küçük parçalar şeklinde doğradığınız tereyağı ve 1 yumurtayı mutfak robotunun haznesine alın. Hamur toparlanana kadar robotu çalıştırın. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve hafifçe yassılaştırın. Yağlı kağıt konulmuş fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 16-18 dakika pişirin. Tepsi içinde soğuyana kadar bekletin.

Muhallebi için, sütün 1 bardak kadarını ayırıp kalanını ve şekeri tencereye alın. Orta ateşte ısıtmaya başlayın. Ayırdığınız sütü nişasta ve pirinç unu ile karıştırın. Yavaşça kaynayan süte ilave edip karışım koyulaşana kadar karıştırarak pişirin.

Bisküvileri dilediğiniz bir kalıbın içine yerleştirin. Üzerlerine muhallebiyi paylaştırın. Muhallebi soğuyana kadar bekletin. Üzerine tarçın serpip servis yapın.