BLOG YAZILARI
Kurabiyeli Muhallebi Tarifi
Kurabiye Tarifi
6 Kişilik
Malzemeler
Meyveli Kurabiye İçin
2 portakalın ince rendelenmiş kabuğu
200 gr toz şeker
150 gr tereyağı
Yarım su bardağı kurutulmuş karışık meyve parçaları
2 yumurta
2.5 su bardağı un
Muhallebi İçin
1 litre süt
3 yemek kaşığı buğday nişastası
1 yemek kaşığı pirinç unu
1 su bardağı toz şeker
Toz tarçın
Hazırlanışı
Rendelenmiş portakal kabuğu ve şekeri hamur yoğurma kabına alın. Kâseyi içinde kaynayan su bulunan bir tencerenin üzerine yerleştirin. Şeker eriyene kadar karıştırın. Şekerli karışımı, karışık kuru meyve parçaları, küçük parçalar şeklinde doğradığınız tereyağı ve 1 yumurtayı mutfak robotunun haznesine alın. Hamur toparlanana kadar robotu çalıştırın. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve hafifçe yassılaştırın. Yağlı kağıt konulmuş fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 16-18 dakika pişirin. Tepsi içinde soğuyana kadar bekletin.
Muhallebi için, sütün 1 bardak kadarını ayırıp kalanını ve şekeri tencereye alın. Orta ateşte ısıtmaya başlayın. Ayırdığınız sütü nişasta ve pirinç unu ile karıştırın. Yavaşça kaynayan süte ilave edip karışım koyulaşana kadar karıştırarak pişirin.
Bisküvileri dilediğiniz bir kalıbın içine yerleştirin. Üzerlerine muhallebiyi paylaştırın. Muhallebi soğuyana kadar bekletin. Üzerine tarçın serpip servis yapın.