BLOG YAZILARI
Kuru Meyveli ve Yoğurtlu Dondurma Tarifi
Dondurma Tarifi
6-8 kişilik
Malzemeler
3 limonun kabuğu
50 gr çiğ badem
500 gr süzme yoğurt
50 gr kurutulmuş beyaz ve kara dut
50 gr kurutulmuş kayısı
5 yemek kaşığı bal
3 yaprak taze nane
Hazırlanışı
Limonları rendenin küçük delikli yanıyla rendeleyin. Bademleri küçük parçalar şeklinde kesin. Süzme yoğurt, badem, limon kabuğu, dutlar, bal ve kıyılmış nane ile kayısıyı büyük bir metal kabın içine alıp iyice karıştırın. Üzerini streç folyo ile kapatıp derin dondurucuda 1 saat bekletin.
Bir saatin sonunda dondurma karışımını çatalla ezerek iyice karıştırın. Bu işlemi yine birer saat aralıklarla dört kez daha tekrarlayın. Kabın üzerini streç folyo ile sıkıca kapatıp 1 gün derin dondurucuda bekletin. Dondurma kaşığı ile şekillendirip servis yapın.
Öneri
Süzme yoğurt ile hazırladığınız dondurmayı dondurma kaşığı ile şekillendirip bu şekilde derin dondurucuda saklarsanız ikram etmek istediğiniz zaman size kolaylık olacaktır.
Çatalla karıştırma işlemini mutlaka iyice ezerek gerçekleştirin. Her donma işlemi sonrası yapacağınız ezerek karıştırma, oluşan buz kristallerini kırıp birbirleriyle daha iyi bir şekilde özleşmesini sağlar. Dondurma yapımındaki en önemli kural budur.
Eritilmiş sütlü veya bitter çikolata, portakal kabuğu, pekmez, tahin, orman meyveleri kısacası gönlünüzün istediği her malzeme ile dondurma hazırlayabilirsiniz.