BLOG YAZILARI
Latin kültürünün atıştırmalığı: Empanada nedir?
Farklı coğrafyalardan gelen doyurucu bir lezzet...
Empanada, Latin Amerika, İspanya ve Portekiz mutfağında yaygın olarak yapılan popüler bir yiyecektir. Hamur veya hamurun içine çeşitli dolguların konulup kapatılmasıyla yapılan bir tür yuvarlak ya da yarım ay şeklinde hazırlanır. Dolgu çeşitleri bölgeye ve kişisel tercihlere bağlı olarak değişebilir.
Empanadalar, çoğunlukla fırınlanır veya kızartılır, daha sonra sıcak veya soğuk olarak servis edilebilir. Dolgusu, et (kırmızı et, tavuk, deniz ürünleri), sebze, peynir, meyve veya bunların bir kombinasyonu olabilir. Latin kültürünün hakim olduğu her ülkenin ve hatta bölgenin kendine özgü tarifleri vardır.
Empanadalar, atıştırmalık, ara sıcak veya ana yemek olarak tüketildiği gibi, partilerde sunulan bir ikram da olabilir. Taze ve lezzetli empanadalar, çeşitli soslarla birlikte sunulduklarında tam bir öğün yerine geçecek kadar doyurucudurlar. Yeryüzünde pek çok kültürde benzeri yemekler bulunsa da, empanadalar genellikle Latin Amerika ve İspanyol ülkeleriyle daha sık özdeşleşir.