BLOG YAZILARI
Lavaş Cips Tarifi
Lavaş Cips
Sağlıklı ve lezzetli cipslerimizi evde yapıyoruz…
6 Kişilik
Malzemeler
2 karabuğday yufkaSızma zeytinyağı
Taze çekilmiş karabiber
Yarım çay kaşığı toz kişniş
Baharatlı Zeytin Ezmesi İçin
300 gr siyah zeytin ezmesi3 çay kaşığı kişniş tohumu
1 yeşil limonun rendelenmiş kabuğu
3-4 dal maydanoz
3-4 dal dereotu
2 parça kurutulmuş domates
Sızma zeytinyağı
Peynirli Sos İçin
200 gr koyun beyaz peyniri50 gr eski kaşar peyniri
1 büyük boy domates
1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
3-4 dal taze nane
Taze çekilmiş karabiber
Yarım çay kaşığı acı pul kırmızı biber
Hazırlanışı
Karabuğday yufkalardan cips yapmak için, yufkaların ilkini tezgâha yayın. Üzerine zeytinyağı sürüp taze çekilmiş karabiber ve kişniş serpin. Yufkayı üçgenler şeklinde kesin. Diğer yufkayı da aynı şekilde hazırlayın. Yağlı kâğıt konulmuş fırın tepsisine dizip 200 derecede ısıtılmış fırında hafifçe kızarana kadar pişirin. Baharatlı zeytin ezmesi için, maydanoz ve dereotunu kıyın. Kurutulmuş domatesleri küçük kareler şeklinde doğrayın. Zeytin ezmesi, hafifçe kırılmış kişniş tohumu, rendelenmiş limon kabuğu, maydanoz, dereotu, kuru domates ve dilediğiniz miktarda zeytinyağını bir kasede karıştırın. Peynirli sos için, beyaz peyniri ufalayın. Kaşar peynirini rendeleyin. Domatesin kabuğunu soyup çekirdeklerini temizleyin. Sadece etli kısmını küçük doğrayın. Taze naneyi kıyın. Domates, peynirler, taze nane, karabiber, pul biber ve zeytinyağını bir kapta karıştırın. Karabuğday yufkalardan hazırladığınız baharatlı cipsleri zeytin ezmesi ve peynirli sos ile birlikte servis edin.