BLOG YAZILARI

Lavaş Cips Tarifi

Lavaş Cips

lavas-cips-tarifi

Sağlıklı ve lezzetli cipslerimizi evde yapıyoruz…

6 Kişilik

Malzemeler

2 karabuğday yufka

Sızma zeytinyağı

Taze çekilmiş karabiber

Yarım çay kaşığı toz kişniş

Baharatlı Zeytin Ezmesi İçin

300 gr siyah zeytin ezmesi

3 çay kaşığı kişniş tohumu

1 yeşil limonun rendelenmiş kabuğu

3-4 dal maydanoz

3-4 dal dereotu

2 parça kurutulmuş domates

Sızma zeytinyağı

Peynirli Sos İçin

200 gr koyun beyaz peyniri

50 gr eski kaşar peyniri

1 büyük boy domates

1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı

3-4 dal taze nane

Taze çekilmiş karabiber

Yarım çay kaşığı acı pul kırmızı biber

Hazırlanışı

Karabuğday yufkalardan cips yapmak için, yufkaların ilkini tezgâha yayın. Üzerine zeytinyağı sürüp taze çekilmiş karabiber ve kişniş serpin. Yufkayı üçgenler şeklinde kesin. Diğer yufkayı da aynı şekilde hazırlayın. Yağlı kâğıt konulmuş fırın tepsisine dizip 200 derecede ısıtılmış fırında hafifçe kızarana kadar pişirin. Baharatlı zeytin ezmesi için, maydanoz ve dereotunu kıyın. Kurutulmuş domatesleri küçük kareler şeklinde doğrayın. Zeytin ezmesi, hafifçe kırılmış kişniş tohumu, rendelenmiş limon kabuğu, maydanoz, dereotu, kuru domates ve dilediğiniz miktarda zeytinyağını bir kasede karıştırın. Peynirli sos için, beyaz peyniri ufalayın. Kaşar peynirini rendeleyin. Domatesin kabuğunu soyup çekirdeklerini temizleyin. Sadece etli kısmını küçük doğrayın. Taze naneyi kıyın. Domates, peynirler, taze nane, karabiber, pul biber ve zeytinyağını bir kapta karıştırın. Karabuğday yufkalardan hazırladığınız baharatlı cipsleri zeytin ezmesi ve peynirli sos ile birlikte servis edin.