BLOG YAZILARI
Limon Kreması Nasıl Yapılır?
Limon Kreması
Pasta ve keklerinizde kullanabileceğiniz çok lezzetli bir limon kreması tarifi;
Öncelikle rendenin ince tarafını kullanarak limonları rendeleyin. 4 limon yeterli olacaktır. Rendelenmiş limonların suyunu sıkın ve süzgeçten geçirerek tortularını ayırın. Limon suyunu, kabuklarını, 150 gr toz şekeri ve bir miktar tereyağını bir sos tenceresine koyun ve benmari usulü tereyağı ve toz şekeri eritin. Çırptığınız yumurtayı erittiğiniz sosun içerisine azar azar dökün. 10 dakika kadar (krema yoğun bir kıvam alana dek) kaynamaya bırakın. Pişen kremayı temiz bir kavanoza boşaltın. Pastalarınızın üzerinde kullanmak üzere ferahlatıcı limon kremanız hazır. Afiyet olsun.