BLOG YAZILARI
Makarnaya Bayılanlara Ev Yapımı Makarnanın Adresleri
Makarna
Taze makarna kuru makarnaya oranla çok daha lezzetli bir üründür. Durum buğdayı, yumurta ve suyun eşsiz birlikteliği ile hazırlanan hamur, istenen şekilde kesildikten sonra çok kısa bir sürede pişirilir.
İşte İncili Gastronomi Rehberi’nde yer alan ve yaptıkları taze makarnalarla bilinen restoran önerilerimiz:
Casa Lavanda
Şile yolu üzerinde çam ve kayın ormanları arasındaki Ulupelit Köyü’nde yer alan butik otel Casa Lavanda’nın restoranı tam bir lezzet durağı. Menüsünde Akdeniz mutfağı ile yerel ve mevsiminde ürünlerle yapılan yemekler yer alıyor. El yapımı taze makarnaları çok başarılı.
Papermoon
Papermoon, açıldığı 1996 yılından bu yana iş ve sanat dünyasının en önemli buluşma noktalarından biri oldu. Şef Giuseppe Pressani ve ekibi, İtalyan mutfağının bölgelere göre çeşitlilik gösteren yemeklerini geleneksel tariflerine göre hazırlıyor. Makarnaları tam bir efsane.
Da Mario
İtalyan mutfağının orijinal tariflerine göre hazırlanan yemekleri ve değişmeyen çizgisiyle Da Mario, İstanbul’un en eski İtalyan restoranlarından biri. Ev yapımı makarnaları imza lezzetlerinden biri.
Il Boccalino
Uzun yıllar yurt dışında yaşayan Tijen Yalçın ve Hasan Dümen’in Fenerbahçe’de açtıkları beş masalı İtalyan restoranının sabit bir menüsü yok. Ancak Hasan Bey’in her gün taze hazırladığı makarnaları daimi lezzetlerinden biri.