BLOG YAZILARI

Mevsimi Kısa Lezzeti Büyük Karadut

karadut

mevsimi-kisa-lezzeti-buyuk-karadut

Tüm mor meyveler gibi vücudun bağışıklık düzeyinin artmasına yardımcı olan, C vitamini bakımından zengin olan karadut, lezzetiyle de mutfaklarda baş köşede yerini alması gereken sağlıklı besinlerden biri.

Karadutun reçelini yapabilir, tulum peynirle birlikte tükettiğinizde kendinizi bir lezzet şöleni içerisinde bulabilirsiniz. Peynir, karadut reçeli karışımını kızarmış ekmeklerin üzerine sürerek misafirlerinize şahane bir kahvaltı da hazırlamanız mümkün.

Karadutlarınızdan sos yapmak için yarım su bardağı su, yarım su bardağı şekeri karadutların üzerine dökün ve kaynamaya bırakın. Karıştırarak ve hafif ezerek iyice kaynayıncaya kadar pişirin. Bu karışımı ister süzebilir, ister taneli olarak kullanabilirsiniz. Elde ettiğiniz karadut sosundan muhallebi yapabilir, pastalarınızı ıslatmak için ara sosu olarak kullanabilir ya da keklerinizin üzerine dökebilirsiniz.

Aynı zamanda bu sosu etlerinizle birlikte de tüketebilir, şekerini azaltarak pişirirseniz salata sosu olarak da kullanabilirsiniz.