BLOG YAZILARI
Meyveli Osmanlı Yemekleri
Osmanlı Mutfağı
Kırmızı et yemeklerinden pilavlara, şerbetli tatlılarından kompostolarına kadar çeşit çeşit yemeği bulabileceğiniz ve günümüze kadar gelen Osmanlı mutfağı farklı türleri bir araya getirmesiyle meşhur.
Bunların başında da meyvelerin lezzet vermek için et yemeklerinde kullanılması geliyor. Mutancana en bilinenlerinden biri. İçerisinde kuru kayısı, kuru üzüm, iç badem, tereyağı, arpacık soğan olan ve kuşbaşı şeklinde doğranmış etle pişirilen mutancana, Osmanlı’da davet yemeklerinin baş tacı. Ayvaların temizlenip limonlu suda bekletilmesi ve içinin kıymalı harçla doldurulmasıyla yapılan ayva dolması da sevilen lezzetlerden. Tabii burda kaymaklı ayva tatlısından bahsetmemek olmaz. Çekirdeğiyle birlikte pişirildiğinde ayvayı kıpkırmızı, şahane bir renge dönüştüren tatlının Osmanlı mutfağındaki yeri apayrı.
Erik de etle birlikte pişirildiğini gördüğümüz meyvelerden biri. Hem tatlı hem mayhoş lezzetini ete de hapseden erik, Osmanlı mutfağında sıkça kullanılıyor. Siz de farklı lezzetlere açıksanız etli yemeklerinizde meyveyi denemeye ne dersiniz?