BLOG YAZILARI
Muhabbeti Koyultmak İsteyenlere: İzmir Meyhaneleri
İzmir Meyhane
Meyhane kültürü başkadır. Müdavimlerini yaratır. Sohbetleri koyultur, dostlukları büyütür. Tüm bunlara eşlik eden leziz mezeler de cabasıdır. Ege’de kalbimizi çalan meyhanelere doğru yola çıkalım.
Fava Alaçatı
Eski bir Rum evinin avlusunda yer alan, meze ve deniz ürünleri ağırlıklı Fava, Ege’nin iki yakasının yemeklerini harmanlıyor menüsünde. Izgaralar başta olmak üzere balık ve deniz ürünlerini pişirmede başarılılar. Tahinli patlıcan, Girit kavurma, karidesli humus ve Ege otları tabağı, Fava’nın en çok sevilen yemekleri arasında yer alıyor.
Meyhane 1923 Akif Baba
1923 yılından beri var olan Akif Baba, kültürünü günümüze kadar koruyarak getirmiş esaslı klasik bir meyhane. Adı İzmir ile anılan bir mekân. Lezzetli mezeleri, kaliteli müzikleri, kuzu kelle, güveç gibi yemeklerini yıllardır aynı kalitede sunmayı başarmış bir yer burası. Müdavimleri adeta nesilden nesile devam ediyor.
Meyhane Endülüs
Mezeleri, Türk Sanat Müziği ve özellikle fasıl eşliğindeki eğlencesi ile 1998 yılından beri İzmir’de kendi kültürünü yaratmış bir meyhane. Müdavimlerinin muhabbet ve lezzetli yemekleri bir arada bulduğu meyhanenin ahşap dekorasyonu ortama sıcaklık katıyor. Mezelerinin tazeliğini ise hem günlük yapımları hem de iyi malzemeyle açıklıyorlar.
Les Quase De Smyrına
Ege mutfağından yemeklere ve mezelere uzanan geniş skalada ve başarılı bir çizgide hizmet veren Les Quase de Smyrina, konforlu oturma düzeni ve samimi servisiyle hizmet veriyor. Menüsünde yer alan yemekler mevsime göre değiştiriliyor.
Alsancak Liman
Öğlenleri ev yemekleri sunulan meyhanenin akşam yemeği seçenekleri bir hayli zengin. Taze deniz ürünleri ile hazırlanmış ara sıcaklar ve mezelerin sonrasında ızgara veya fırında kıvamında pişirilmiş balıkları tercih edilebilir. Bebek kalamar, mavi yengeç buranın spesiyaliteleri arasında yer alıyor. Dekorasyonu ve servis kalitesi etkileyici.
Ara Sokak
Adındaki ‘ara’ gibi bir ara sokakta yer alan meyhane, eski meyhane kültürünü hem menüsü hem de dekorasyonu ile yansıtıyor. Ege otları tabağı, yerli Ege kalamarı ve klasik mezeleri başarılı.
Gandi’nin Yeri
İzmir’in sevilen meyhanelerinden biri Gandi’nin Yeri. Fiyat-kalite dengesini yıllardır sürdürüyor. Mevsimine göre yenilenen menüsünde her daim bulunan köfte ve sucuğu başarılı.
Meyhane Sisim
Mermer masaları, tonet sandalyeleri, nostaljik dekoruyla eski meyhane dokusunun yeniden yorumlandığı bir meyhane. İzmir’in beğenilen meyhanelerinden biri. Özenli servisi ve özgün menüsü yıllardır aynı başarılı istikrar çizgisine sahip.
Meyhane Şerefe
Alaçatı’nın ilk meyhanelerinden biri. Her mevsim kapısı ve mutfağı açık. Mavi-beyaz renkli dekorasyonu ve mezeleri ile Ege ruhunu çok iyi yansıtıyor. Menüsünde klasik mezeler her mevsim bulunmakla birlikte deniz ürünleri ve balıkları mevsiminde sunmayı çok önemsiyorlar.
Tulumbalı Meyhane
İzmir’in eski meyhanelerinden biri. Zeytinlik’te bulunan ilk dükkânı nostaljik bir mekân. Güzelyalı ve Atakent’te de şubeleri bulunuyor. Mezeleri, yerli ve taze malzemelerle hazırlanan yemekleri ve eğlencesi başarılı.