BLOG YAZISI

Mutfakların Mayhoş Lezzeti Semizotu

semizotu

mutfaklarin-mayhos-lezzeti-semizotu
dummy image

Yazın tezgâhları süsleyen en güzel sebzelerden biri şüphesiz ki semizotu. Hem faydalı hem de farklı şekillerde tüketmeye uygun olan bu mayhoş sebzeyi biraz yakından tanıyalım.

Semizotunun bir diğer adı; pirpirim. Semizotugiller familyasına ait bu bitkinin kökeni Ortadoğu ve Hindistan. Dünyanın birçok bölgesinde bulunan semizotunun içerisinde yoğun olarak Omega-3 bulunuyor. Kalp ve damar sağlığını koruduğu bilinen, bazı sindirim sistemi hastalıklarının iyileşmesine destek veren semizotunu farklı şekillerde tüketebilirsiniz. En çok bilinen ve mutfaklarda en çok yapılanı yoğurtlu semizotu elbette. Yoğurtlu semizotunun lezzetini artırmak istiyorsanız içerisine sarımsak ekleyebilir, sunum sırasında kızdırdığınız zeytinyağı ve pul biberi üstüne gezdirebilirsiniz. Semizotunu yoğurtsuz, salata yeşilliği olarak da kullanmanız mümkün.

Bu bitkinin mayhoşluğunu tam olarak almak istiyorsanız, soğanla birlikte yağda kavurmanızı öneririz. Dileyenler kıyma ilavesi de yapabilir. Şimdiden afiyet olsun.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK RESTORAN LİSTELERİ
Uzak Doğu Restoranı, Bodrum
>
Et Lokantası / Kebapçı, Bodrum
>
Meyhane, İzmir
>
Uzak Doğu Restoranı, İstanbul
>
Uzak Doğu Restoranı, İzmir
>
Şef Restoranı. Bistro. Brasserie, İzmir
>
Sokak Yemeği Restoranı, İstanbul
>
Balık Lokantası, Ankara
>
Et Lokantası / Kebapçı, İstanbul
>
Uzak Doğu Restoranı, Bodrum
>
Et Lokantası / Kebapçı, Bodrum
>
Meyhane, İzmir
>
Uzak Doğu Restoranı, İstanbul
>
Uzak Doğu Restoranı, İzmir
>
Şef Restoranı. Bistro. Brasserie, İzmir
>
Sokak Yemeği Restoranı, İstanbul
>
Balık Lokantası, Ankara
>
Et Lokantası / Kebapçı, İstanbul
>
bese-helva
Beşe Helva

İzmir - Konak

bese-helva
Beşe Helva

İzmir - Konak

a-la-vita-pizza
A La Vita Pizza

Antalya - Muratpaşa

lokanta-mia-ev-yemekleri
Lokanta Mia - Ev yemekleri

Antalya - Muratpaşa

arka-pizza
Arka Pizza

Bodrum - Muğla

buber-cigerci
Büber - Ciğerci

Bodrum - Muğla