BLOG YAZILARI
Mutfakların Mayhoş Lezzeti Semizotu
semizotu
Yazın tezgâhları süsleyen en güzel sebzelerden biri şüphesiz ki semizotu. Hem faydalı hem de farklı şekillerde tüketmeye uygun olan bu mayhoş sebzeyi biraz yakından tanıyalım.
Semizotunun bir diğer adı; pirpirim. Semizotugiller familyasına ait bu bitkinin kökeni Ortadoğu ve Hindistan. Dünyanın birçok bölgesinde bulunan semizotunun içerisinde yoğun olarak Omega-3 bulunuyor. Kalp ve damar sağlığını koruduğu bilinen, bazı sindirim sistemi hastalıklarının iyileşmesine destek veren semizotunu farklı şekillerde tüketebilirsiniz. En çok bilinen ve mutfaklarda en çok yapılanı yoğurtlu semizotu elbette. Yoğurtlu semizotunun lezzetini artırmak istiyorsanız içerisine sarımsak ekleyebilir, sunum sırasında kızdırdığınız zeytinyağı ve pul biberi üstüne gezdirebilirsiniz. Semizotunu yoğurtsuz, salata yeşilliği olarak da kullanmanız mümkün.
Bu bitkinin mayhoşluğunu tam olarak almak istiyorsanız, soğanla birlikte yağda kavurmanızı öneririz. Dileyenler kıyma ilavesi de yapabilir. Şimdiden afiyet olsun.